Érkezik a Mavic 2 Pro és Zoom a DJI-tól

0
31

Az utóbbi években a DJI új alapokra helyezte a drónozást azzal, hogy hordozható méretben adott professzionális képminőséget a drónozók kezébe. A Mavic Pro volt a kínálat csúcsa, mely most frissítést kap. Méghozzá rögtön kettőt is, a Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom érkezik a régi csúcsmodell leváltására.

mavic 2 pro tablazat

Ahogy a nevükből is látszik, a fő különbség az objektív zoom képességeiben rejlik majd. A Mavic 2 Pro-ban megmarad a 28 mm-es objektív, viszont a Mavic 2 Zoom állítható nagyítást kap, mellyel 24 és 48 mm-es gyújtótávolság közötti értékeket állíthatunk be. Mindkét drón képes 4K-ban videót felvenni, a korábbi 30 fps helyett már 60 fps-sel. A fullHD felvétel pedig akár 120 fps-es is lehet. A fejlődés nem kerülte el az érzékelőt sem, a Mavic 2 Pro 20 megapixeles, 1 inches CMOS érzékelőt kapott, ami szebb és dinamikusabb képek készítését teszi lehetővé. A Zoom esetében az érzékelő maradt a régi 1/2,3-as 12 megapixeles darab.

mavic 2 pro dolly zoom

A DJI Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom a korábbi 65 km/h helyett immár 72 km/h-s sebességre képes, a repülési idő pedig 27 percről 31 percre nőtt annak ellenére, hogy a drónok súlya egy kicsit megnőtt. Egészen pontosan 170 grammal nyomnak többet a Mavic Pro-nál. Nagyobb lett a hatótáv is, az eddigi 7 kilométer helyett 8 kilométerre távolodhat el a drón a távirányítótól.

mavic 2 pro zoom

Fejlődtek a drónok szoftveres tulajdonságai is. A DJI állítása szerint sokkal jobb lett az elkerülő rendszer, amely immár teljes sebesség esetén is képes kikerülni a drón útjába kerülő akadályokat. A követő mód is okosabb lett és immár 1080p-s felbontású videók érkeznek az irányítóhoz a kétsávos wifinek köszönhetően.

A rossz hír, hogy a hivatalos ár is valamivel több lett. A Mavic Pro 999 dolláros árához képest a Mavic 2 Pro-ért 1499, a Mavic 2 Zoom-ért pedig 1249 dollárt kell leszurkolni (plusz adók, vámok, stb.).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét