Még drágább az adatod

0
13

– Ez egy örökös szélmalomharc – reagált a lehangoló hírre Sándor Zsolt, a Panda Software Hungary ügyvezető igazgatója. – Tetten értük a programot, biztonsági figyelmeztetést adtunk ki és felkészítettük a biztonsági rendszereinket, de máris megjelent az újabb verzió.
A szakember szerint manapság a „digitális bűnözés” kezd teljesen átalakulni: itt is komplex piacokról beszélhetünk, ahol az új operációs rendszer egy-egy hiányossága, biztonsági rése szó szerint pénzt ér.
– Itt van például ez a Mpack nevű program. Az alapváltozat, amely adott esetben több százezer PC-t képes megfertőzni, eleve fel van szerelve egy sor „képességgel”, amelyeket használva kijátszhatja az operációs rendszerek gyenge pontjait. A profi hackerek azonban folyamatosan keresik az újabb réseket: amint megtalálják őket, új „képességet” fejlesztenek ki hozzá, és 100-150 dollár körüli összegért egyfajta update-ként eladják a Mpack tulajdonosainak.

A program továbbra is rendkívül veszélyes és számtalan gépet fertőzött meg eddig is; érdemes több ellenőrző-programmal próbálkozni, mint például a Panda NanoScan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét