Még hatékonyabb munkavégzéshez még jobb gépek kellenek – Az új Dell Precision termékek pedig ezt tudják!

0
1129

A Precision termékcsalád 25. születésnapján a Dell Technologies bemutatta legújabb munkaállomásait. A hibrid munkavégzés (irodában és home office) egyre népszerűbb a munkáltatók és munkavállalók körében is, sokaknak hatalmas változást jelent, akár a munkához való viszonyt is átformálhatja az otthoni munkarend. A vállalat ennek megfelelően újratervezte az eszközeit, hogy nagyobb teljesítményt, intelligens funkciókat és továbbfejlesztett biztonságot kínáljanak – mindezt kisebb és vékonyabb kivitelben, hogy jobban illeszkedjenek napjaink munkavállalóinak igényeihez.

Kreativitás, fókuszban a teljesítménnyel

A Precision termékcsalád 25 éven át a nagyobb teljesítmény és jobb felhasználói élmény etalonja volt az iparágban. A Dell a múlt hónapban bemutatta a Precision 5470-es modellt, a valaha volt legerősebb 14 colos munkaállomást, amely egyben a világon a legvékonyabb és legkisebb is. A most bemutatott, új Precision 7000 mobilmunkaállomás sorozat pedig még nagyobb teljesítményt biztosít. A legújabb hőtechnikai innovációk, a professzionális grafika, a nagy teljesítményű CPU technológiák és az új formatervezés révén az új Precision modellek igazán kiemelkedők. Ezek a munkaállomások tökéletesek a nagy teljesítményt igénylő munkaterhelések – VR/AR, MI/ML, összetett 3D CAD, kreatív szerkesztőszoftverek és adatkezeléses alkalmazások – egyszerű futtatásához.

A Dell Precision mobil munkaállomások először érhetők el 16 hüvelykes méretben, így kiemelkedő vizuális élményt nyújtanak, miközben teljesítmény terén nem kötnek kompromisszumot. A Precision 7670 egyedülálló módon két gépházzal választható – vékony és teljesítményorientált kivitelben – hogy az eszköz a lehető legjobban illeszkedjen a felhasználó igényeihez. A két gépházváltozat rugalmasságot, méretezhetőséget és konfigurálhatóságot kínál. Lehetővé teszi, hogy a 7670-et a teljesítményigényeinkhez igazíthassuk, beleértve a különféle processzorokat és videókártyákat, a memóriát, a gyönyörű képernyők választékát (köztük az érintőpaneles, új OLED UHD+ képernyőt) és a különféle tárolási lehetőségeket.

Aki pedig ennél is nagyobb képernyőt szeretne, annak újdonságot hozott a Dell. Az új Precision 7770 a világ legerősebb 17 colos mobil munkaállomása. Mérete és a legújabb technológiák lehetővé teszik, hogy ezt a gépet úgy állítsuk össze, hogy akár asztali gépeket megszégyenítő teljesítményt biztosítson – természetesen a hordozhatóság mellett. A Precision 7770 a legjobban konfigurálható gép az összes közül. Mind a Precision 7670, mind a 7770 az Intel legerősebb processzoraira épül, akár 12. generációs Intel® Core™ i9 processzorokkal, új 16 GB-os NVIDIA RTX™ A5500 videókártyával, és akár 128 GB-os DDR5 memóriával is elérhető. Tehát erőből nem lesz hiány.

Az újonnan (Dell által) szabadalmaztatott memória

Az új Precision modellek lesznek az első olyan munkaállomások, amelyek egy új, Dell által szabadalmaztatott DDR5-memóriát, az úgynevezett CAMM (Compression Attached Memory Module) memóriát tartalmazzák. A CAMM egy vékonyabb gépház-kialakítást tesz lehetővé anélkül, hogy csökkenne a teljesítmény. A CAMM-modul fizikailag is hozzáférhetőbbé teszi a rendszert helyszíni javítások és konfigurálás céljából. A kezdetben CAMM-mel ellátott Precision 7000-es sorozat nem sokkal később hagyományos SODIMM-modulokkal is elérhető lesz.

Mindenek felett áll a biztonság

Az új Precision 7000 sorozatú mobil munkaállomásokban olyan új biztonsági funkciók jelennek meg, amelyek segítenek megakadályozni, hogy a felhasználók munkájának eredménye idő előtt nyilvánosságra kerüljön. Mind a Precision 7670, mind a 7770 egyedi biztonsági elemekkel rendelkezik, amelyek segítenek megakadályozni az eszközökhöz való illetéktelen hozzáférést és a behatolást. Ezek közé tartozik a behatolásérzékelés, az akkumulátor eltávolításának észlelése, érintéses és érintés nélküli intelligenskártya-olvasók, hagyományos és FIPS ujjlenyomat-olvasók, valamint a bejelentkezés biztonságát szolgáló infravörös kamera is.

Az új Latitude és Precision eszközök mind szoftveres, operációs rendszer feletti védelmi rendszereket, mind hardveres, az operációs rendszer szintje alatti védelmet alkalmaznak, hogy megvédjék az eszközöket a jelenlegi és a jövőbeni fenyegetésektől.

Ugyanilyen fontos a hatékonyság – mégiscsak munkaállomásról beszélünk

A Precision 7000-es sorozat számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítik a hatékony munkavégzést. A Dell Optimizer for Precision egyedülálló jelentéseket készít és elemzéseket kínál, továbbá a médiatartalommal dolgozó alkalmazásokra optimalizálja az alkalmazásteljesítményt. Az új Intelligent Privacy funkcióknak köszönhetően a felhasználók elrejthetik a képernyőről bizalmas adataikat. És hogy egy kis csili-vili is legyen, a számítógép automatikusan elsötétül, ha a felhasználó félrenéz. Ez egyszerre biztonságos és energiatakarékos is (habár engem idegesítene, de természetesen egyszerűen kikapcsolható).

A Dell Optimizer a világ első olyan szoftvere, amely egyszerre több hálózathoz is kapcsolódik, azaz a felhasználó egyszerre két vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz is kapcsolódhat a gyorsabb adatátvitel és letöltések érdekében. Ezzel tényleg a maximumra emelhetjük a hatékonyságot és folyamatosságot. Továbbá a Dell Optimizer továbbfejlesztett zajszűrést biztosít, amely érzékeli a felhasználó környezetét, és tovább csökkenti a nem kívánt háttérzajt mind a felhasználó, mind a hívás többi résztvevője számára.

Az új Dell Precision gépek már kizárólag csak a cég új csomagolásában kaphatók. Ezek teljes egészében újrahasznosított (kb. 95%) vagy megújuló anyagokból készülnek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét