Még sem lesz olyan bivalyerős az Apple A17 Bionic processzor?

0
328

A TSMC 3 nm-es csomópontjával kapcsolatos problémák arra kényszeríthették az Apple-t, hogy módosítsa az A17 Bionic teljesítménycéljait. A korai hírek szerint ez a szám 20% körül lett volna, azonban jó eséllyel búcsút mondhatunk ennek a hatalmas ugrásnak.

Elég sok hír érkezett az elmúlt hetekben az idei csúcs okostelefon processzorok világából. Ezek közül talán a legnagyobb volumenű az volt, hogy az Apple idei A17-ese 20%-ot ver majd a 2022-es A16-ra. @tech_reve szerint az Apple fényes új SoC-je az eredetileg vártnál 20%-kal alacsonyabb teljesítménynövekedéssel fog debütálni, mivel a TSMC N3B csomópontja nem a tervek szerint halad.

A chipgyártó csökkentette a hozamot és a teljesítménycélokat a FinFET-tel kapcsolatos folyamatos problémák miatt. Egy másik kiszivárogtató RGCloudS jelezte, hogy a FinFET nem alkalmas 4 nm alatti tranzisztorokhoz, ez pedig lehet az az ok is, ami kényszeríthette a TSMC-t az említett változtatások végrehajtására.

Ennek ellenére az A17 Bionicnak továbbra is kielégítő teljesítménynövekedést kell kínálnia elődjéhez képest, az Apple chiptervezés terén mutatott kiválósága miatt.

techakalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét