Megdöbbentő: az Xbox Series S jobban teljesít a PS 5-nél képkockaszámban és ray tracingben egyaránt – egy új leak szerint

0
173

Megdöbbentő információk szivárogtak ki, amik szerint még a Series S is túlteljesíti a PS5-öt képkockaszámban és ray tracingben is. Az eddig sem volt kérdés, hogy az Xbox Series X erősebb lesz a Sony újgenerációs konzolánál, azonban a kistestvér győzelme meglepő lenne.

Egy @astaranx nevű Twitter felhasználó jelezte ezt az információt posztjában, aki magáról azt állítja, hogy Xbox „bennfentes”. Szinte képtelenség elképzelni ezt, ha csak az adatokat nézzük. Ugyanis az Xbox Series S specifikációit nézve 4 TFLOP, 20 CU-val 1,565 GHz-n, míg a PS5 10,28 TFLOP 36 CU 2,23 GHz-n, továbbá a Sony konzoljának (16 GB) 6 GB előnye van az Xbox Series S-hez képest (10 GB).

Lássuk a tényeket: az Ubisoft egyik Xbox-os frissítésében az szerepel a Watch Dogs: Legion leírásánál, hogy „teljes mértékben élvezi a hardveren gyorsított ray tracinget”. Ez azonban a PS5 esetében így szól: „Lesz ray tracing”. Markáns különbség. Az Assassin’s Creed: Vallhalla esetében hasonló történt itt így szól az Xbox esetében: „4K felbontáson 60 képkocka másodpercenként”. A Sony oldalán pedig: „4K és 60 képkocka/másodperc lesz”.

Hirdetés

Döbbenetes lenne, ha ezek az információk beigazolódnának. Egy biztos, hogy már nem kell sokat várnunk a két konzolra!

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét