Megérkezett a Windows 8.1!

Az októberi megjelenések nehézsúlyú sztárja minden kétséget kizáróan a Microsoft Windows frissítése. Szerencsére ez a hónap ezen a téren nem kifejezetten erős, így gyakorlatilag igazi kihívóval a Windows 8.1-nek nem kell szembenéznie.

A Microsoft ezúttal másokra jellemző trendet követve hamarabb jelenteti meg a kívánt és várt frissítést, ez azonban nagyon is szükségesnek ítélhető a Windows 8 relatív sikertelenségét (Windows 7-hez viszonyítva) követően. Sőt, a dacoskodás és az új irányok keresése helyett hallgattak azon felhasználók szavára, akik bizonyos pozitívnak ítélhető Windows-os jellegzetességeket hiányoltak az új operációs rendszerben és így a frissítéssel vissza került néhány olyan opció, mely érthetetlen módon első körben lekerült a palettáról. Ilyen például a Start gomb (igaz, a start menü továbbra is hiú ábránd csupán) vagy az asztalra bootolás.

Megérkezett a Windows 8.1!

Ezek mellett is lesz azért frissítés: komolyabban beépül az alapprogramba a Microsoft SkyDrive-ja, az új Internet Explorer, illetve a frissében megvásárolt Skype is. Emellett a jól ismert reklámszövegek sem maradhatnak el: fejlődik a rendszer biztonsága, stabilitása és egyéb újdonságok is teret kapnak (modernebb kezelőfelület). Jó hír azonban, hogy minden Windows 8-al rendelkező felhasználó ingyenesen letöltheti a frissítést, melynek végigfuttatását követően is megmaradnak adataink. Külön termékként is megvásárolható lesz majd a Windows 8.1, azok számára akik csak most szereznék be a legújabb Microsoft operációs rendszert.

Kíváncsian várjuk milyen fogadtatásban részesül a Windows 8.1. Tapasztalatszerzésre tömérdek lehetőség lesz, hiszen rengeteg gyártó a karácsonyi szezonra fogja időzíteni új termékeinek megjelenését, melyek értelem szerűen a legújabb Windows operációs rendszerrel vonulnak majd csatába.

Forrás: http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-blue-update-to-build-on-and-improve-windows-8-1131737

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?