Megérkezett az LG G4

Az LG a G4 bejelentése előtt azt hangoztatta, hogy egy teljesen más stílusú készülék lesz, mint az előd G3 vagy G2, ezt azonban nem jelenthetjük ki, viszont azt igen, hogy ennek ellenére sikerült újítást hozni a kinézetben. Méretét tekintve a készülékház, amely egyébként enyhén hajlított, 148,9×76,1×9,8 mm. A 9,8mm-es vastagság nem éppen vékony, azonban az LG szerint a vásárlók elviselik a kicsit nagyobb vastagságot, ha az azzal jár, hogy az akkumulátor mérete nagyobb, jelen esetben ez 3000mAh, és cserélhető is. Ebből következik, hogy a hátlap levehető és cserélhető, gyárilag elérhető lesz műanyag és valódi bőr kivitel is.  A két generációval ezelőtt bevezetett hátlapi gombok megmaradtak, tehát itt lehet a hangerőt szabályozni, illetve a készülék feloldó/lezáró/bekapcsoló gombja is itt található.

Megérkezett az LG G4

 

A hátlapi kamera 16 megapixeles, lézeres autofókusszal bír, ami gyorsabb és pontosabb fókuszálást ad, dupla LED villanóval rendelkezik, illetve most már 3 irányú az optikai képstabilizáció, eddig ez csak 2 irányú volt. Nagyobb lett a szenzor mérete is, ezáltal jobb minőségű fotók készülnek. Az előlapi kamera 8 megapixeles, várhatóan ezzel sokkal jobb minőségű selfie-ket lehet lőni.

Az előlapon egy 5,5 hüvelykes QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású kijelző található, amelynek neve IPS quantum display. szebb színekkel, jobb kontraszttal és erősebb fényerővel rendelkezik. Érdekessége, hogy saját memóriával rendelkezik, ami azért hasznos, hogy ha nem változik adott ideig a megjelenített kép, akkor nem használja a processzort, ezáltal energiát tud spórolni. A kijelző meghajtásáért az Adreno 418 felel, mely a 64bites Snapdragon 808 SoC része, a 6db processzormag (4xA53 mag + 2xA57 mag) mellett. Ez teljesítményben ugyan elmarad a Snapdragon 810-től, amely jelenleg a legerősebb Qualcomm SoC, azonban az LG szerint a 808-at együtt tervezték a telefonnal, ezért jó választás.

A belső memória mérete 32GB, melyet microSD kártyával lehet bővíteni. RAM-ból 3GB áll rendelkezésre. Az operációs rendszer Android 5.1, amin az LG általá átszabott LG UX 4.0 felület fog futni.

Pontos megjelenésről és árról nincs információ, valószínűleg május után lehet majd megvásárolni, az ár pedig 180-200 ezer forint körül alakul majd.

Megérkezett az LG G4

Forrás

Kövessen minket a Facebookon!

Damir

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?