Megérkeztek a hirdetések a Windows 11 Start menüjében

0
39

Miután sikeres tesztidőszakot zárt a funkció, a Windows 11 Start menüjébe beépített hirdetések mostantól a Microsoft operációs rendszerének minden felhasználója számára meg fognak jelenni. Az „ajánlások” letilthatók.

A Microsoft már jó ideje játszik a hirdetések gondolatával – mármint azzal, hogy hogyan tudnák implementálni oprendszerükbe. Mindezt annak ellenére, hogy az operációs rendszer fizetős licence van. A Start menüben megjelenő hirdetések – ajánlások, ahogy a Microsoft nevezi – először két héttel ezelőtt jelentek meg a Windows 11 preview buildjében, mostanra viszont a Microsoft a KB5036980-as verziójú operációs rendszer frissítést letöltő összes felhasználóhoz eljuttatja a funkciót.

A Start menü hirdetései mostantól megjelennek a Start menü alján található Ajánlott részben, az összes gyakran használt alkalmazás és fájl mellett. A Start menü ajánlásait a Beállításokban, a Személyre szabás alatt lehet kikapcsolni, bár valószínűleg nagy rengeteg felhasználó van, aki nem fog a beállításokkal bajlódni – azaz nem fogja kikapcsolni az „ajánlásokat”.

techkalauz.hu – az online techmagazin