Mégiscsak érkezik az ASUS ROG Ally?

0
118

Véletlenül vagy szándékosan, de az ASUS április elsejére időzítette a ROG Ally bejelentését, ezzel jelezve, hogy érdeklődnek a kézikonzolok piaca iránt. Igen ám, de bolondok napján nehéz megmondani, hogy mit szán egy cég viccnek, és mi az, amit véresen komolyan gondolnak. Mára a vállalat egy új Twitter bejegyzésben megerősítette, hogy a készülő termékük bizony valóság lesz.

A szóban forgó eszköz egy Windows operációs rendszert futtató kézikonzolnak ígérkezik, és az ASUS saját bevallása szerint egy AMD-vel közösen fejlesztett egyedi SoC APU-t használ majd, amely elvileg kategóriája leggyorsabb alternatívájának számít. Itt valószínű, hogy már letervezett lapkáról van szó, pusztán az ASUS alternatív paraméterezést választ hozzá.

Eme kézikonzol a fenti videó alapján Full HD-s felbontást támogat, a gamepad része egyénileg paraméterezhető, emellett hozzáköthető a ROG XG Mobile eGPU eszközökhöz. Ezáltal külső grafikus vezérlővel is használható, hogy jobb legyen az otthoni, nagy képernyőn biztosított élmény. Eközben természetesen tölthető a rendszer akkumulátora is. Sajnos arról nincs adat, hogy a ROG Ally mikor és mennyiért érkezhet meg.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét