Megjelent az Apple új AirPods Max fejhallgatója

0
235

Az Apple bemutatta az új, vezeték nélküli fejhallgatóját, ami az AirPods Max nevet kapta, legfontosabb jellemzői közé tartozik az aktív zajszűrés, az adaptív hangszínszabályzás, és a térbeli hangzás dinamikus fejkövetéssel. A fejhallgatók már megrendelhetők az Apple oldalán, de a szállítás csak december 15-től kezdődik meg.

Az AirPods Max asztroszürke, ezüst, égkék, zöld és rózsaszín színben kapható. A pánt légáteresztő hurkolt hálóval – az Apple így nevezi a fejpánt áthidaló anyagát – rendelkezik, amely elosztja a súlyt a fej nyomásának csökkentése érdekében. A rozsdamentes acélkeret stabilitást, rugalmasságot, és kényelmet biztosít felhasználóinak. Az Apple szerint a kihúzható fejpánt stabilan tartja a kívánt hosszt, a fejhallgató a helyén marad és tökéletesen szigetel. A memóriahabból készült fülpárnákat egy egyedi tervezésű hálós anyag borítja, amely nem csak a kényelem, de a tökéletes hangminőséget is megalapozza.

Egy 40 mm-es, Apple által tervezett dinamikus meghajtóval érkezik, amely állítólag “gazdag, mély basszust, pontos középtartományt és éles, tiszta nagyfrekvenciás hangot biztosít”. Mindegyik fülcsésze az Apple H1 chipjével van ellátva és a “számítógépes hang” technológiájával ötvözve, amely a tíz-tíz audiomagjára támaszkodva a lehető legjobb minőségű élményt biztosítja.

Hirdetés

Az Apple Watch-hoz hasonlóan az egyik fülön egy „digitális korona” található a pontos hangerőszabályzás érdekében, képes elindítani vagy megállítani a hangot, léptetni a dalokat, hívást fogadni, illetve befejezni azokat, de aktiválható vele a Siri hangvezérlés is. Van még egy zajkezelő gomb az aktív zajcsökkentés és az áttetsző mód közötti váltáshoz, amely beengedi a külső hangokat, így képben lehetünk mindazzal, ami körülöttünk zajlik.

Az Apple szerint akár 20 órás zenehallgatási időre is képes a fejhallgató, 50 százalékos hangerő mellett, ha az aktív zajszűrés és az áttetsző mód aktív. Egy ötperces töltés 1,5 óra hallgatási időt biztosít.

A többi AirPods modellekhez hasonlóan az AirPods Max is egyetlen érintéssel beállítható, automatikusan párosul a felhasználó iCloud-fiókjában bejelentkezett összes eszközzel, beleértve az iPhone-t, iPad-et, Mac-et, Apple Watch-ot és az Apple TV-t. Beépített optikai és helyzetérzékelőkkel rendelkezik, amelyek automatikusan észlelik, ha a fejhallgató valakinek a fején van. Automatikusan szünetelteti a zenelejátszást, amikor a felhasználó felemeli az egyik fülpárnát. Telefonhívásoknál és Siri parancsoknál a mikrofonok segítenek elzárni a környezeti zajokat és a felhasználó hangjára összpontosítani.

Az AirPods Max egy “Smart Case” nevű tokkal és a dobozban található Lightning – USB-C kábellel kerül forgalomba. Az intelligens tok rendkívül alacsony energiafogyasztású állapotba kapcsolja a készüléket, amely segít megőrizni az akkumulátor töltöttségét, ha nem használják.

Az értékesítés az Egyesült Államokban és több mint 25 országban december 15-én, kedden kezdődik meg, de az Apple oldalán már előrendelhető 235 ezer forintos áron.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét