Megjelent az Assassin’s Creed Shadows előzetese! – Vegyesek a reakciók

0
30

Az Ubisoft kiadta az Assassin’s Creed Shadows előzetesét és bejelentette a megjelenési dátumot. A közösségben azonban meglehetősen vegyes a hangulat, aminek több oka is van.

A Ubisoft tegnap délután 5 órakor kiadta az Assassin’s Creed sorozat legújabb játékának hivatalos világpremier előzetesét – és ez megerősít néhány feltételezést, amelyek szerint egy Japánban készülő AC spinoff készül. Úgy tűnik, hogy nagyot újítottak a Syndicate-nél: két játszható főszereplő lesz.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy CGI trailer, azaz nem a játék motorjával készült trailerről beszélünk. Ennek ellenére a rajongók betekintést nyerhetnek a japán környezetről a csaknem négyperces videóban. Az Insider Gaming szerint az első játékmenet előzetes már a jövő hónapban elérhető lesz.

Két főszereplő

Az Assassin’s Creed Shadowsnak van egy férfi és egy női főszereplője. Yasuke, aki egy valós történelmi személyiségre épül, nehézfegyverekkel küzd, és egyszerre több ellenféllel is szembeszállhat. Naoe, akinek a faluja a trailer elején leégett, többet mozog az árnyékban, és lesből támad. A rejtett penge mellett új fegyverek, például dobócsillagok is a rendelkezésére állnak.

Egy másik trailer részletesebben mutatja be a két főszereplőt:

Vegyes érzelmek a közösségben

Az előzetes megjelenésével a Ubisoft rengeteg dicséretet kapott az izgalmas harci jelenetekért és a stealth játék gyökereihez való visszatérésért. A Redditen azonban sok rajongót bosszant, hogy a trailer nem túl innovatív, és nem mutat semmilyen játékmenetet.

Ez is egy ok arra, hogy egyes játékosok még ne rendeljék elő az új alkotást. Egy Reddit-felhasználó a következőképpen kommentálta: “Ha a Metacritic azt mondja, hogy 80+, akkor 2024. december 23-án 50 százalékos kedvezménnyel vásárolom meg.” Egy másik Reddit-felhasználó azt mondta: “Ez szó szerint az elmúlt 6-7 évben megjelent összes szamurájjáték előzetese lehetne”, ami természetesen utal a Ghost of Tsushima és a Rise of the Ronin című játékokra.

Egy másik kritika sok rajongó részéről Yasuke bőrszíne. A megjegyzések aggodalmukat fejezték ki az esetleges sztereotípiák miatt, és megkérdőjelezték a történelmi ábrázolás hitelességét. Bár Yasuke sokak számára nem illik a környezetbe, ezen a ponton meg kell említeni, hogy valóban létezett, és nem mond ellent a japán környezet hitelességének. Yasuke egy afrikai férfi volt, aki a 16. században érkezett Japánba, és ott szamurájként szolgált. Valószínűleg Mozambikból vagy Kelet-Afrika más részéből származott.

Ennek ellenére érthető, hogy az emberek furcsállják a helyzetet, pláne, hogy mostanában például a Netflix űz sportot abból, hogy „ (bőr) színesíti” a történeteket, a történelmi hitelesség meghazudtolásával.

techkalauz.hu – az online techmagazin