Megjelent az első notebookokhoz csatlakoztatható külső videókártya

0
139

Az ASUS 2007 januárjában mutatta be az XG Station-t, a világ első külső csatlakozású notebookos videókártyáját. Az XG Station – nevéhez hűen – nem egy szimpla videókártya, hanem valójában minden játékos legmerészebb álmát is valóra váltó állomás. Az Express Card és az USB 2.0 csatlakozásnak valamint a Dolby Digital kódolóegységnek köszönhetően az XG Station tökéletesen kiegészíti a laptopos felhasználói élményt.
Működése egyszerű, egy PCI Express csatlakozót kínál a grafikus teljesítmény növelésére, valamint eszköz támogatja az előremutató technológiákat is, például a HDCP-t és a HDMI-t.
A tesztek alapján elmondható, hogy az XG Station egy Asus EN7900GS videókártyával párosítva nagyjából kilencszer gyorsabb mint a beépített Intel 945GM grafikus chip. A dokkon található megfelelően nagy LED kijelzőnek köszönhetően a fontosabb adatokat is megjelenítethetjük: a GPU órajelét, pillanatnyi hőmérsékletét, a Dolby fülhallgató állapotát, az aktuális FPS-t és a GPU hűtőventillátorának a sebességét.
Az integrált Dolby chipnek köszönhetően az állomás tökéletes 5.1-es hangzásra képes, így nem csak a komoly grafikus teljesítményt igénylő játékok és programok terén jelent ugrásszerű előrelépést a mobilitást igénylők számára, hanem igazi élménnyé válhat a zenehallgatás, és a DVD lejátszás is.
Az ASUS XG Station a tervek szerint 2007 második negyedévében jelenik meg a boltokban. Az alapcsomagban a dokkoló egység mellett egy ASUS EN7900GS videókártya és egyéb kiegészítők lapulnak majd. A felszerelés áráról egyelőre nincs hír.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét