A Spazio Lenovo a Lenovo kísérleti, kulturális és szociális környezete, amelyet a digitális és technológiai innovációjának bemutatására szentelt.

Egy pár hete már kiadta a hírt a Lenovo, hogy megnyitja első ilyesfajta boltját Európában. Szeptember 15-től pedig nyitva állnak kapui a vásárlók és érdeklődők előtt délelőtt 10 és este 8 óra között (10:00-20:00). Itt a vendégek és vásárlók megtapasztalhatják és kezükbe vehetik a legújabb technológiával ellátott eszközöket, valamint az ezek által teremtett új környezetet és világot.

Ezen a különleges és gyönyörű helyen az idelátogatók szemtanúi lehetnek a legújabb okostechnológiák alkalmazhatóságának, mind az átlagos hétköznapokban, mind pedig az üzleti életben. Ezt pedig egy olyan környezetben, ahol az ember valóságérzete egy kicsit eltompul, ugyanis mindenre figyeltek a tervezésnél, valóságos technológiai paradicsomot hoztak létre.

Hirdetés

Egy ilyen koncepciójú hely kialakítása mindig nagy kihívást jelent, a jelenlegi helyzetben pedig ez hatványozódik.

“In the wake of recovery, businesses also need to collaborate with the public sector and society at large to re-imagine and re-invent new ways of working, learning and connecting,” – így nyilatkozott a Lenovo Elnökvezérigazgatója. Ez magyarul annyit tesz, hogy: „A fellendülés érdekében a vállalkozásoknak együtt kell működniük a közszférával és a társadalommal, főleg a tanulás, munka és a kapcsolattartás újjászervezésében.” Valamint a már említett személytől elhangzott a következő is. „Mivel a technológia mára a világ működésének egyik legnagyobb résztvevője, – különösen ebben az időszakban – a Lenovo mind a vállalkozások, mind a fogyasztók számára lehetővé szeretné tenni a megújulás és helyreállítás lehetőségét. A Lenovo Spazio-val kapcsolatos elképzelésünk az, hogy olyan központot hozzunk létre, ahol az emberek láthatják, hogyan javíthatja, valamint teheti hatékonyabbá a technológia a munkát és az életet.”

Az épületben számos helyiség megtalálható, amelyek külön koncepciókat képviselnek. Ilyen a PC részleg is, azonban itt is több részről beszélhetünk. A ThinkPad részlegen megnézhetjük, hogy is áll jelenleg a Lenovo üzleti kategóriás szériája. A Yoga részleg az Ultrabook kínálatot mutatja meg a látogatóknak, valamint ne feledkezzük meg a Lenovo Legion szériájáról sem, ahol a gaming kap elsődleges szerepet. Tovább haladva láthatjuk a Motorola részlegét is, ahol a cég okostelefon kínálatába nyerhetünk bepillantást. Ezek kívül munkaállomásokkal, AR/VR headsetekkel (Morage, Think Reality) is találkozhatunk. Itt azonban nem ér véget a kínálat, ugyanis otthoni-és irodai tech megoldásokat is láthatunk, amely megkönnyítheti életünket.

Kialakítottak olyan helyiségeket is, amely események, workshopok, megbeszélések és meetingek otthonát adhatja. Továbbá kávézó, előadóterem és társalgó is a látogatók rendelkezésére áll. Az odalátogatók akár „idegenvezetést” is kérhetnek, amely keretein belül a Lenovo nagykövetei kísérik őket végig látogatásuk alatt, így nem csak láthatják az eszközöket, hanem pontos információkat kaphatnak róluk.

Külön érdemes megjegyezni, hogy a spaziolenovo.com oldalon (amely még csak olaszul elérhető, de hamarosan angol nyelven is böngészhetjük) tájékozódhatunk az ott történtekről, valamint sok más hasznos dolgot tehetünk. Olvashatjuk az új bolttal kapcsolatos híreket, az ott tartott eseményekről szerezhetünk tudomást, valamint időpontot egyeztethetünk, virtuális túrára mehetünk az üzletben, vagy épp lapozgathatjuk az ottani étterem ét-és itallapját.

A Spazio Lenovo tervezőcsapata nagy figyelmet fordított a környezetre, mindent figyelembe vettek, a terek betöltésétől kezdve a hangulatától át, a felhasznált anyagokig. Egy olasz tervező, név szerint Alesandro Luciani volt megbízva a hely dizájnjának megtervezésével. A dizájn, a színek, valamint minden itt található dolog kétféle megközelítés egymás melletti létezését igyekszik bemutatni. Az első a technológia, valamint az elképzelt jövőt mutatja be – teljesen digitális kommunikáció formájában -, például LED falakkal és hatalmas képernyőkkel. A második a fenntarthatóság, itt pedig figyelmet szentelnek a természetes környezettől való távolság csökkentésére. Ezt a célt szolgálják az olyan anyagok, mint a fa, vas, üveg, vagy éppen a dikroikus üveg, amelynek fényvisszaverő és kromatikus hatásának köszönhetően utánozni tudja a nap spektrumát és annak színét a nap folyamán. Hab a tortán a képeken is látható 13 oszlop, melyeket lombozat fed.

Továbbá nagy figyelmet szenteltek a Spazio Lenovo belsejében található bisztróra, amely a Dove nevet kapta. Itt a látogatók leülhetnek enni, kávézni, koktélozni, de akár a nyugodt környezetben dolgozhatnak is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét