Megszűnik a Google Picasa

0
5

A Google pénteken bejelentette, hogy megszüntetik népszerű fotómenedzsment alkalmazásukat, a Picasa-t. A döntést azzal indokolták, hogy erőforrásaikat a Google Photos szolgáltatásra szeretnék összpontosítani. A szolgáltatás vezetője, Anil Sabharwal nyilatkozata szerint sokkal hatékonyabb lesz az új, összevont szolgáltatás, mintha két külön terméket fejlesztenének egymás mellett.

Az alkalmazás egészen 2002-ig nyúlik vissza, amikor a Google még alig volt ismert. Két évvel később vették meg a Picasa-t, aminek fő eleme a desktop alkalmazás volt, később iOS és Android alkalmazásokkal karöltve (Picasa Web Albums). A májusban indított Google Photos szolgátlatás sokkal inkább a mobilos használatra fókuszál.

Picasa felhasználóként egyszerűen jelentkezzünk be a Google Photos-ba és minden tartalom ugyanúgy ott lesz. Desktop alkalmazás egyelőre nincs, de a webes interfészen keresztül könnyen feltölthetjük a fényképeket. Egyelőre a Picasa desktop és a Web Albums alkalmazás sem szűnik meg természetesen, egy kis időt még ad a vállalat a kivezetésig: március 15-ig tudjuk letölteni, ettől kezdve pedig semmilyen támogatás nem lesz rá. A Web Albums kicsit tovább marad: május 1.-ig tudjuk elérni a tartalmakat a hagyományos appon keresztül, ez után a vállalat egy új elérési formát ígért (valószínűleg szimplán egy új alkalmazás formájában).

Forrás: pcworld.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét