Megtriplázta műhold-alapú internetének sebességét a SpaceX

0
166

Pár hónapja szivárgott ki az első sebességtesztje a Starlink szatellitek által biztosított internetnek, a legújabb adat pedig ennek a háromszorosa. Ez azt jelenti, hogy a SpaceX-nek sikerült ebben az időszakban megháromszoroznia a gyorsaságot.

A Starlink, Elon Musk és az ő jól ismert cége, a SpaceX már több éve tervezik az internetszolgáltatói piacra való belépést, a saját műhold-alapú szolgáltatásaikkal. Mostanra igen sok eredményt értek el, ugyanis a SpaceX akár 60 új műholdat is felküldhet kéthetente a saját Falcon 9-es rakétáiknak köszönhetően.

Mostanra már több, mint 900 szatellit kering a föld körül, amely lehetővé teszi a publikus tesztelést a SpaceX számára.  Mielőtt elkezdték volna a publikus tesztelést, a szolgáltatás 50 Mbit/s-os átlaggal rendelkezett. A legutóbbi mérések szerint – amelyek most novemberben készültek – 150 Mbit/s az átlag mindenhol, azonban helyenként 200-as átlag is előfordulhat.

Hirdetés

A szolgáltatás ára azonban borsós lesz, ugyanis 99 dollár az előfizetés havonta, ehhez pedig egy egyszeri megvásárlást igénylő antenna szükséges 500 dollárért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét