Melegedhet a ROG Ally kártyaolvasója

0
50

Még tavasszal futott be az ASUS ROG Ally nevű kézikonzol, amely kapcsán mostanában felmerült némi panasz. Ez nem más, mint az, hogy az SD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó problémákba fut az eszköz használata során.

Az okot a felhasználók megpróbálták kideríteni, és annyit sikerült is felfedezni, hogy maga a kártyaolvasó igen közel van a ROG Ally VRM részéhez.  Ráadásul a hűtő is fölötte fut el, vagyis intenzív használat mellett igencsak felfűti a rendszer az SD-kártyákat. Utóbbiak egyébként maximum 85°C-os hőmérsékletet viselnek el, amit könnyedén elér a beépített hardver.

Az ASUS a cég Discord csatornáján reagált is a helyzetre, és elismerték, hogy bizonyos körülmények között a kártyaolvasó problémásan működhet. Éppen ezért érkezik majd egy frissítés a kézikonzolhoz, amely finomhangolja a ventilátor működését, méghozzá annak érdekében, hogy az SD-kártyák ne lépjék túl a kritikus hőmérsékleti limitjüket. A vállalat szerint, ha bárkinek problémája van a kártyaolvasóval, keresse az ASUS terméktámogatását az egység javítása vagy cseréje érdekében.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét