Mesterséges gyémántok segítségével szeretne kvantumhálózatot létrehozni az Amazon

0
272

A cég célja az, hogy a laboratóriumban előállított gyémántok segítségével gyorsabb és biztonságosabb hálózatokat hozzanak létre, melyeket számos területen lehetne hasznosítani. Az Amazon a De Beer Element Six részlegével együttműködve gyémántokat állít elő.

A Bloomberg jelentése szerint az Amazon együttműködik a De Beer Element Six részlegével, hogy javítsa a számítógépes hálózat sebességét és biztonságát – mindezt mesterséges gyémántok segítségével. Antia Lamas-Linares, az AWS Quantum Networking Központ vezetője szerint ezt az új technológiát úgy fejlesztik ki, hogy az Amazon webszolgáltatásainak előnyére váljon – „inkább éveken, mint évtizedeken belül”.

Úgy látszik, a Fiber-optic rendszerek saját korlátjaik közébe értek a jelenlegi technológiával, az Amazon pedig kvantumhálózattal igyekszik a következő szintre emelni a dolgokat. Ez a megközelítés szub-atom anyagot alkalmaz az adatok még gyorsabb és biztonságosabb terjedésére nagyobb területeken. A gyémántok jelismétlőként működnének, amelyek qubit formában kezelik az információkat, melyek a tervek szerint javítanák a rendszer stabilitását.

Az Element Six évente akár 2 millió gyémánt alkatrész is képes előállítani új oregoni üzemében. Az Amazon kutatói abban is reménykednek, hogy a CSV-gyémántok végül elősegítik a világ számos kvantumszámítógépének összekapcsolását, és olyan széles hálózatok létrehozását, amelyek kiváló számítási teljesítményt biztosítanak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét