Microsoft Office for Android: Itt van!

0
379

Microsoft Office for Android: Itt van!Lehet bármit mondani a Microsoft-ra, de azt el kell ismernünk, hogy az üzleti életben túlnyomó többségben az általuk készített megoldásokat használjuk. Nem feltétlenül azért mert a legjobbak, de az elmúlt 20-30 évben olyan ökoszisztémát építettek fel, amellyel nehéz versenyre kelni ezen a szinten. Az operációs rendszereik mellett az Office névre hallgató irodai szoftvercsomag az, amely hatalmas népszerűségnek örvend. A Microsoft mellett jelenleg a Google által alkotott Android és a mellé kínált szolgáltatások uralják a piacot, bár ez inkább a mobil (telefon, tablet) szekciót érinti. A keresőóriás rendszere már belopta magát a business világába is, így egyre inkább nélkülözhetetlennek tűnik az Office-szal készített fájlok minél tökéletesebb kezelése. erre már eddig is voltak applikációk (pl.: Kingsoft Office, OfficeSuit Pro 7), de már régóta várható volt a hivatalos Office alkalmazás, ami mától elérhetővé is vált.

Minden rosszban van valami jó, de ennek az állításnak jelen esetben az inverze igaz, ráadásul többszörösen is. Első körben egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető a Microsoft Office Androidra szánt változata, másodsorban pedig a szabad letöltés, ami azért elég meglepő lenne a redmondi cégtől, szintén bújtatott. Miért? Magát az applikációt installálhatjuk a Play Store-ról, de mivel Cloud alapú, a dokumentumok nézegetéséhez és szerkesztéséhez be kell lépnünk az Office 365 login-unkkal, ami ugye előfizetés alapú, következésképp ugyanott vagyunk mint a desktop verzióban, rendelkeznünk kell jogtiszta licenccel. Rossz hír, hogy a cég nem tervezi önálló, teljesen ingyenesen használható verzió kiadását.

Az iOS verzióhoz hasonlóan, itt is csak egyszerűbb szerkesztési lehetőségeket kapunk, úgy mint például a formázási lehetőség (itt is csak egyszerűbb funkciók, igazítás, dőlt, félkövér, szövegszín választás stb.), a korrigálás elgépelés esetén, vagy éppen a kommentelés. Emellett lehetőségünk új Word és Excel fájlt létrehozni, van egy előzőleg megnyitott fül is, ahonnan gyorsabban tudjuk megnyitni a gyakrabban használt fájlokat. A Microsoft állítása szerint a szövegszerkesztő és táblázatkezelő mellett a PowerPoint dokumentumai is mobilra vannak optimalizálva, az egyszerűbb áttekinthetőség miatt. A fájlok tárolása a felhőben történik, így jelen esetben a vállalat által nyújtott 7/25GB ingyenes tárhelyen, ahonnan a többi hasonló szolgáltatáshoz (GDrive) hasonlóan meg is tudjuk osztani azokat.

Az igazi persze a tablet verzió lenne, ami nem lesz, közölte a cég. Állításuk szerint a felhasználók a Web Apps funkciót használni. Ahogy feljebb szóba került, egyelőre csak Amerikában elérhető az Office for Android, de a közeljövőben 33 nyelven és 177 régióban kerül hivatalosan letölthetővé. Kérdés, hogy kik lesznek azok, akik csak a név miatt átváltanak például a korrektül használható OfficeSuit-ról vagy éppena  Kingsoft-ról.

Nagyításhoz kattints!
Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van!
Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van!
Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van!
Microsoft Office for Android: Itt van! Microsoft Office for Android: Itt van!  

 

 

Bazsa

Képek forrása: The Verge

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét