Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

Következő cikkünket abban a szellemben írjuk meg, hogy segítséget biztosítsuk azon olvasóink számára akik tablet vásárlásra adták a fejüket. Viszont már a legelején le kell szögezni; mi csak és kizárólag a szakkereskedésben történő vásárlást tudjuk és fogjuk javasolni, a továbbiakban pedig pontról pontra vesszük azt, hogy miért is kardoskodunk e mellett.

Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

Az első és egyben legfontosabb indok, hogy a szakboltban vásárolt termékhez számlát és garanciajegyet kapunk – ez a két papír pedig elengedhetetlen, hogy szükség esetén a fogyasztóvédelmi jogszabályban leírtakat számon kérjük a bolttól (elég csak a garanciális ügyintézésre gondolnunk).

Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

A szakboltban megvásárolt termék hivatalos, magyar beszállítótól kell, hogy származzon. Ez azért fontos, mert ha garanciális ügyintézésre kerül a sor, akkor az elromlott terméket nem kell visszaküldeni a gyártó országba – Kínába -, mellyel egy sor újabb fejfájástól kímélhetjük meg magunkat (oda-vissza utaztatás ideje, az eközben felmerülő kockázat az újabb sérülésre, elvesztésre, stb.)

Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

Megvétel előtt nem csak kezünkbe vehetjük a készüléket, hanem ki is próbálhatjuk (javasoljuk is, hogy a vásárló kérje meg az eladót az ilyen bemutatásra!). Ha pedig bekapcsoltuk akkor máris ellenőrizhetünk egy újabb hibafaktort: a pixelhibát (melyre a gyártók nem vállalnak teljes körű garanciát), bár sajnos ez az első bekapcsolást követő időszakban is jelentkezhet.

Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

A szakkereskedésekben könnyen találhatunk professzionális segítséget, a legtöbb esetben legalább egy eladó tisztességes, kielégítő felkészültséggel rendelkezik a témát érintően. Sok esetben tapasztalhatjuk azt a törődést, amit egy nagyobb és többféle elektronikai cikket forgalmazó kereskedésben nem kaphatunk meg. Már csak azért sem mert a szakkereskedések nem ritkán, bizonyos időszakra tesztelési lehetőséget biztosítanak eladóik számára a kiállított termékből, hogy első kézből származó tapasztalataikat tudják átadni a leendő vásárlónak. Némi információ cserét követően egy személyre szabott ajánlatot kínálhat az eladó, a vásárló tényleges igényei alapján (hiszen némi lelkiismeretességet feltételezve az eladó a konkrét igényre támaszkodva a valóban szükséges eszközre fogja terelni a hangsúlyt, nem a legdrágább, legdizájnosabb darab felé). További eladói segítséggel feltérképezhetjük, hogy milyen kiegészítők elérhetőek a választott tablethez és mi az, ami valóban hasznos és elengedhetetlen a mindennapokban történő használathoz. Illetve ha már szóba jött a használat: mindenféleképp beszéljünk az eladóval ezzel kapcsolatban, hiszen sok olyan apróságot árulhat el, ami a készülék élettartamában, karbantartásában hasznos lehet a megvásárlást követően. Illetve azt se felejtsük el, hogy a szakkereskedések – már csak a vásárló megtartása végett is – hajlandóak rugalmasabban kezelni a problémákat és nagyobb ráhatással lehetnek a különböző garanciális ügyintézésekre.

Miért vásároljunk tabletet szakkereskedésből?

A fentebb megtalálható érvek remélhetőleg meggyőzőnek bizonyulnak amellett, hogy tabletek esetében is tudatosan vásároljunk és keressünk egy megbízható, széles portfólióval rendelkező szakkereskedést.

Pucu & Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?