Min játszunk Doomot? XBOX? PC? PS? Nem. Terhességi teszt!

0
273

Mostanában egy egyszerű – akár konyhai – eszközben is találhatunk „számítógépet”, amely persze csak bizonyos kontextusban nevezhető számítógépnek. De mára a számítási teljesítmény annyit fejlődött, hogy ezek hétköznapi gépek futtathatnak játékot is akár.

Divat mostanában, hogy bizonyos játékokat (főleg Doom és Skyrim) minden lehetséges eszközön futtatni akarnak a programozók. Így történt ez egy Foone nevű programozó esetében is, aki leprogramozta terhességi tesztre a Doom 1993-ban kiadott ikonikus játékát. És fut!

Annyit azért hozzá kell tenni, hogy az eredeti kijelző nem tud megjeleníteni semmit a teszt eredményén kívül. Ezért ezt kicserélte egy 128 x 32 pixeles monokróm kijelzőre, amely segítségével már vígan játszhatott. Valamint a teszt processzorával is mókolnia kellett valamit, ugyanis az nem bírta volna el a játékot.

Hirdetés

A Doomot már számtalan eszközre programozták le, például hűtőre is. Foone azt nyilatkozta, hogy számára ez egy szakmai kihívás volt, ezért valósította meg. Sikerrel is járt, vajon mi lesz a következő?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét