Multimédiára kiélezett HTC VR headset

0
9

Belsős források szerint az új termékük nem kifejezetten játékokra, sokkal inkább multimédiás tartalmak fogyasztására lesz kiélezve. Természetesen azért hozzáférést nyerünk majd néhány alkalmi játékhoz is. Ennek megfelelően szinte biztos, hogy a HTC Vive Flow sokkal könnyebb és kompaktabb eszköz lesz, nem jár majd hozzá kontroller, és nyilván a teljesítménye sem fog felérni a többi modelléhez képest.

A virtuális headset az Oculus Go-nál is magával ragadóbb élménnyel kecsegtet – állítják a források. Azt is említik, hogy a HTC egy saját virtuális világon dolgozik, ami a Viveport Verse nevet kaphatja. Aki ide belép, átveheti az irányítást a saját háromdimenziós avatárja felett, és meglátogathat különböző helyszíneket is a metaverzumon belül.

William Gibson, a cyberpunk keresztapja és a Mátrix kiötlője valószínűleg értékelni fogja ezt a fejlesztést. Ráadásul azok sem lesznek kirekesztve ebből a virtuális valóságból, akiknek nincs alkalmas felszerelése. Ugyanis a Viveport Verse elérhető lenne asztali számítógépeken és okostelefonokon keresztül is, habár a látogatás igazi élményét valószínűleg egy megfelelő VR sisakkal tudnánk csak igazán kiélvezni.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét