Mutatjuk térképen a MOL-os villámtöltőket

0
6415
MOL Plugee
MOL Plugee

A MOL az elektromobilitás illetve innováció melletti elkötelezettsége jegyében 2012 óta bővíti folyamatos jelleggel villámtöltő hálózatát, 2019-ben átadta a vállalat az első ultragyors töltőállomását is. A terjeszkedés nem állt meg, gyakran jelennek meg új állomások a MOL térképén, mely az e-mob.hu jóvoltából került most ki.

Szerkesztőségünkhöz jutott a cikk  végén látható térkép, amely megjeleníti a MOL üzemeltetésében lévő immáron 39 töltőállomást a MOL Plugee oldalán szereplő 34 töltőponttal szemben.

A térképen szereplő valamennyi pont olyan töltőállomást jelöl, melyek a MOL gondolkodásának köszönhetően a klasszikus közepes teljesítményű váltóáramú (AC) töltésen felül egyenáramú villámtöltést is lehetővé tesznek a CCS és CHAdeMO szabványon keresztül egyaránt.

Az töltők elhelyezkedése alapján örvendetes, hogy valóban megvalósíthatónak tűnik a MOL és stratégiai partnereinek a NEXT-E konzorcium keretében tett vállalása, miszerint cél az ország átjárhatóságának villanyautókkal való támogatása töltőpontok telepítése révén. Budapesttől kiindulva a MOL autópályamenti villámtöltő-állomásai lehetővé teszik Szeged irányában a román és szerb határátkelést,  Nagykanizsa irányában a szlovén és határátkelést, Győr irányában Ausztria megközelítését, Esztergom és Balassagyarmat felé pedig Szlovákia elérését.

A töltőtelepítéseknél egyértelműen látszik, hogy tudatos tervezés húzódott meg az lokációk kiválasztása mögött, hiszen főleg a nyári időszakban az M1-M7-M5 autópályák a legforgalmasabbak. Bízunk abban, hogy idővel az M3 és M6 autópályák mentén is telepít töltőket a MOL.

forrás: e-mob.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét