MWC 2024 | A ThinkPad T480 utódja: Az új ThinkPad T14 Gen 5

0
83

A modularitás terén elért előrehaladásának bizonyítására a kínai gyártó az iFixittel átvizsgáltatta – az új ThinkPad laptop majdnem tökéletes 9,3/10 pontot ért el.

Amikor a Lenovo 2019-ben lecserélte a ThinkPad T480-at a ThinkPad T490-re, sok régóta tartó ThinkPad-rajongó sokkot kapott. A ThinkPad T480 két SO-DIMM bővítőhellyel rendelkezik, így a memória teljesen javíthatóvá és modulárissá vált. Van továbbá PowerBridge akkumulátorrendszer is, ahol az akkumulátor kapacitásának legalább a fele a felhasználó által cserélhető. Az új ThinkPad T490 megszüntette ezeket a funkciókat, és egy kompaktabb, vékonyabb kialakítást választott beépített akksival és félig forrasztott RAM-mal.

Mostanáig. Az idei MWC-n kiadott új Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 fordulópontot jelent a Lenovo megközelítésében.

Az új modell visszatér a ThinkPad T480 két SO-DIMM RAM-jához. A „félig cserélhető akksi” érdekében a Lenovo megváltoztatta a belső kialakítást, és a normál kábel helyett egy bepattintható csatlakozót választott.

Az új Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 áprilistól lesz elérhető 1200 dolláros áron – legalábbis az Intel verziója. Az AMD modell 950 dolláros áron lesz elérhető.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét