MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről

0
10

MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödrőlMielőtt megvásárolnánk egy új (Android alapú) tabletet vagy okostelefont, képesek vagyunk heteket, extrém esetben egy-két hónapot is a paraméterek tengerében búvárkodni, de ami ennél is fontosabb, hiába ismerjük már tetőtől talpig a hardverfelépítést, a legtöbbünk azért csak fel rak egy ‘system info’ applikációt, mert hát ugye senkiben sem lehet bízni. Így van ez laptopnál és így van ez tabnál és mobilnál is. De nem mindegy melyik szoftvert installáljuk. Most egy újat mutatunk be közelebbről, ami a szemnek is kedves: MyDroid System Info.

Ha beírjuk a ‘system info’, mint keresési feltételt a Google piacterén, akkor mint minden egyéb más esetben itt is sok lehetőségünk van. De vajon melyik a legjobb? Ezt nem tudjuk, nem lehet megmondani, mivel itt már erősen szubjektív tényezők a döntőek. Akiknek csak az adat a fontos, nekik korrekt választás lehet például a System Info Droid. De ha az sem árt, ha a megjelenés kultúrált, főleg ha követi a Google által irányadóként szolgáló Holo UI-t, akkor nekik lehet kiváló választás a címben foglalt újdonság. Alig két napja került publikálás, ennek megfelelően még nem töltötték le több ezren, de a pontozások és személyes tapasztalatunk alapján korrekt program. A fejlesztő a leírásban azt is közli a letöltőkkel, hogy projekt még béta fázisban van, így előfordulhatnak kisebb hibák vagy hirtelen leállások. Annak érdekében hogy ezeket a lehető leggyorsabban ki tudja javítani, megköszöni az építő jellegű visszajelzést az e-mail címére.

De mit is tud a program? Négy menüpont közül választhatunk, melyek közül az első a Device vagy Eszköz nevet viseli. Itt egy általános képet kapunk a kütyünkről. Pontosabb információkat olvashatunk a processzorról és videóvezérlőről,, a kernel és ROM verzióról, különböző gyári számokról, a kijelzőről, háttértárról valamint a telefonba épített kamerákról.

A második menüpont a vezérlőpult. Itt a CPU terheltségről, a RAM használtságról, az akkumulátor töltöttségéről és állapotáról, valamint arról a vezetéknélküli hálózatról olvashatunk bővebben, ahova épp csatlakozunk.

A harmadik és negyedik pont valószínűleg jobbára csak a hardcore felhasználókat hozza lázba. Előbbi alatt a szenzorok állapotát ellenőrizhetjük, utóbbi alatt pedig a rendszer által végzett műveleteket követhetjük figyelemmel, amit naplóz a szoftver.

Nagyításhoz kattints!
MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről
MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről MyDroid System Info: tudj meg többet Androidos eszközödről

 

 

Bazsa

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét