Na vajon ki lesz az Apple vezérigazgatója Tim Cook után? Valószínűleg Ő!

0
12

Ahogy azt a valaha volt egyik legmegbízhatóbb Apple leaker, Mark Gurman a Bloombergen jelezte, John Ternus, az Apple hardvermérnöki alelnöke valószínűleg Tim Cook utódja lesz, miután Tim Cook (63) nyugdíjba vonul. Ternus Apple-ön belüli karrierútja abszolút alkalmassá teszi őt erre a posztra.

Tim Cook 2011-ben vette át az Apple vezérigazgatói szerepét, Steve Jobs társalapító utódjaként. Nem kis teljesítmény egy ilyen legendás cipőbe lépni, Cooknak mégis remekül sikerült. Cook vezető pozícióba kerülését az Apple-n belül kiemelte, hogy a vállalat vezérigazgatójaként betöltötte hivatali idejét, amelynek során jelentősen racionalizálta az ellátási láncot és a működési hatékonyságot. Irányítása alatt az Apple virágzott, termékkínálatának bővítésére és globális jelenlétére összpontosítva. Emellett az Apple piaci kapitalizációja ugrásszerűen megugrott hivatali ideje alatt, így a világ egyik legértékesebb vállalata lett.

Cook lehetséges utódjával kapcsolatos találgatások közepette, a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt sugallja, hogy Jobshoz hasonlóan valószínűleg Cook is saját maga fogja kiválasztani utódját. A figyelem a ’Vice President of Hardware Engineering’ munkakörben tevékenykedő John Ternus-ra szegeződött, akit Gurman az Apple-en belül kedvelt embernek tart. Másrészt a hőn áhított pozícióra valószínűtlen jelöltek közé tartozik Jeff Williams COO, valamint Craig Federighi szoftverfőnök is.

techkalauz.hu – az online techmagazin