Nagy port kavart az új Intel i7-1195G7 – Teljesítménye asztali processzorokat múlt felül, de…

0
126

Geekbench-en tűnt fel az Intel Core i7-1195G7 és hihetetlen eredményeket produkált. A Tiger Lake-U processzor 5 GHz-ig volt képes felkúszni, és olyan pontszámmal zárt, ami a Rocket Lake és Ryzen 5000 asztali processzorok közé emelte volna, ha átlagos eredmény lenne. De nem az.

Egyre több Intel Core i7-1195G7 eredmény jelenik meg Geekbench-en (v5), és ahogy a VideoCardz is észrevette, egyre jobbak az egymagos eredmények. Egy ilyen processzor 1700 ponttal végzett az egymagos teszten, míg többmagon 6005 pontot ért el. Többmagos teljesítménye nem feltűnő, azonban az egymagos láttán leeshet bárki álla, aki tudja mit is jelent 1700 pont ezen a teszten.

Olyan processzorok közé férkőzött be ezzel az eredménnyel, mint az i5-11600F és a Ryzen 7 5800X, ami valljuk be, nagyon furcsa és életidegen. Ezt a teljesítményt csupán nagyon kevés ideig tudja leadni a processzor, ugyanis óriási energiaétvágya és hőleadása támad, amit a gépek, melyekbe szerelni fogják, nem tudnak kezelni. Ezáltal hamar letilt és egy alacsonyabb teljesítményen működik. Ezen tesztek során 5.0 GHz-ig is felment az órajele a takarékos i7-esnek, ami szinte teljesen lehetetlen a gyakorlatban (legalábbis pár másodpercnél tovább).

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét