Napelemes fejhallgató az Adidas-tól – Elég vagányra sikeredett

0
1181

Mint azt már régóta tudjuk, a vezeték nélküli fülhallgatók egyik nagy hátrány, hogy mindig töltögetni kell őket. Erre kínál megoldást az Adidas RPT-02 Sol napelemes fejhallgató, amelyet nem csak napfény, de mesterséges fény segítségével is fel lehet tölteni, akár odabent is.

Ahhoz, hogy ez az eszköz létrejöhessen, a napelemekre szakosodott svéd cég, az Exerger segédkezett, ugyanis a vállalat által kifejleszett Powerfoyle technológiát használja az fejhallgató a fény begyűjtéséhez. Érdekesség, hogy az Urbanista Los Angeles is használt már ilyet tavaly. Az Adidas fejhallgatónál mindenesetre akár 80 órányi üzemidő is simán összejöhet.

A legerősebb töltés elérésében indikátor segít az RPT-02 Sol esetében, de mobilos app is van, ami az állapotokról tájékoztat bennünket. A fejhallgató IPX4-es védettséget és fizikai vezérlőgombokat kapott, valamint részben újrahasznosított műanyagból készült (azért csak óvjuk egy kicsit a földet). Jelenlegi árazásáról annyit lehet tudni, hogy Angliában körülbelül 200 angol fontba kerül, ami átszámítva nagyjából 95.000 forintot jelent.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét