Nem fogják támogatni a Boot Camp-et az ARM-es Mac-ek

0
382

Az Apple bejelentette, hogy az ARM-alapú Mac-ek nem fogják támogatni azt a lehetőséget, hogy pl. Boot Camp segítségével egy másik operációs rendszert indítsunk el, pl. a Windows 10-et. Az új készülékek még idén, év vége felé várhatóak.

Ezzel ként gond van. Úgy tűnik, hogy az Apple teljesen megszünteti a Boot Camp támogatást ezeknél a gépeknél. Ezentúl virtualizációval kell másik operációs rendszert futtatnunk, amit az Apple demonstrált is a WWDC alatt, Debian 10-zel, Parallels Desktop alatt.

Nem fogják támogatni a Boot Camp-et az ARM-es Mac-ek

A másik probléma, hogy a Windows 10-ből ugyan létezik ARM-es verzió, de egyelőre csak előre telepített formában adják az adott gépekhez, külön nem megvásárolható. Az ARM-es verzió viszont rengeteg programmal nem is kompatibilis, tehát ez önmagában nem egy nagy veszteség. A rosszabb hír az, hogy nem fogunk tudni x86-os Windows 10-et futtatni Mac-en, amit jelenleg is rengetegen használnak Boot Camp vagy virtualizáció segítségével.

Hirdetés

Az idő majd eldönti, hogy a váltás mennyire lesz problémás. Még azért várni kell az ARM-es gépek megjelenésére, illetve az Apple is árulni fog még egy darabig Inteles gépeket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét