Nem fut minden a Z Flip5 külső kijelzőjén

0
6

Végre nem kell egy tablet/telefon hibridről hajlítható képernyős kagylótelefonra váltva kompromisszumot kötni: többé-kevésbé a Motorola Razr 40 Ultra és a Samsung Galaxy Z Flip5 is felkészült teljes értékű alkalmazások futtatására a megnövelt méretű külső kijelzőn. Egyik sem hibátlan a dologban, ugyanakkor a Razr oldja meg ügyesebben a dolgot. A Z Flip 3,4″-es és 720 x 748 pixeles külső kijelzőjén alapból ugyanis csak pár hasznos widget, panel és lejátszó érhető el.

Még eggyel bonyolultabb, ha minden appot szeretnénk kint is és bent is használni: szükség lesz a Good Lock nevezetű, amúgy hatalmas tudású Samsung alkalmazás telepítésére a Galaxy Store-ból. Ezután jöhet a Multistar modul telepítése, a Life Up fül megkeresése és az I (love) Galaxy Foldable menü kiválasztása. Itt a Launcher Widget opcióra kell bökni, majd ott engedélyezni minden alkalmazás kivetítését a fedőképernyőre.

Ez sem sem garancia a működésre: a Google Wallet például nem hajlandó kívül elindulni, és a szokásos üzenetet küldi: nyisd ki a telefont az alkalmazás használatához! A Razr valamivel nagyobb paneljén és felbontásán ez tehát egyszerűbben megy, aki mindenesetre sokat használna egy hajlítható képernyős telefont csukva, jobban jár egy Z Fold5-tel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét