Nem lesz Edge a Windows 11 új kiadásában

0
862

Júliusban ünnepelte a nyolcadik születésnapját a megboldogult Internet Expolrert kiváltó Microsoft Edge. Barátunk egy ideig saját motorral működött, ám 2020 óta már a Google Chrome alatt is dolgozó Chromium hajtja. A piacvezető böngészőtől pedig az extra funkciók széles választéka különbözteti meg.

Akit nem győz meg ez a csomag, az természetesen használhat más alapértelmezett böngészőt is. Ám a Gépházból megnyitott linkeknél, illetve bizonyos rendszerelemeknél mindenképpen az Edge fog elindulni. Ennek a gyakorlatnak vetnek véget a redmondiak a Windows 11 legújabb kiadásában.

A Microsoft fontos változtatást eszközölt a nemrég megjelent Insider Preview Build 23531-es verzióban, melynek értelmében már minden egyes link és vonatkozó fájl az általunk preferált böngészőben nyílik meg. Azonban egyelőre csak az Európai Gazdasági Térség (EU, Egyesült Királyság, Izland, Lichtenstein, Norvégia) területén. A módosításra maguk a redmondiak hívták fel a figyelmet egy blogposztban. Fontos persze leszögezni, hogy a Windows 11 előnézeti kiadásáról van szó, amely egyelőre csak az Insider tesztprogram fejlesztői (Dev) csatornáján érhető el, a nyilvános megjelenés dátuma nem ismert.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét