Nem lesz X integráció a Sony-nál

0
16

Még a PlayStation 4 konzollal megjelent share funkcióval hozta be az egyes közösségi platformok integrációját a Sony, köztük az azóta X-re nevezett Twitterét is. A kontrolleren lévő share gomb segítségével a felhasználók könnyen megoszthatták élményeiket például egy videó vagy kép formájában.

A japán vállalat ezt a funkciót az új konzolcsaládra is tovább vitte, de most némileg megváltoztatták a képességeit, ugyanis a Sony úgy döntött, hogy törli az X (korábban Twitter) integrációt. A módosítás magában foglalja az X-en közzétett tartalmak PlayStation 5 és 4 konzolokon történő megtekintését, valamint a szóban forgó gépekről származó tevékenységek megosztását, illetve a fiókok összekapcsolását az X platformmal.

Konkrétan nem részletezte a döntés okát a Sony, de valószínűleg arról van szó, hogy az Elon Musk tulajdonába került közösségi platform ma már egyre kevésbé ellenőrzi és kontrollálja a megosztott tartalmakat. Ezáltal az X-en egy ideje jobban terjednek a propagandaanyagok, az álhírek, valamint a megkérdőjelezhető, esetenként erőszakos tartalmak, ami jó eséllyel nem összeegyeztethető a japán cég értékrendjével.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét