Nincs több játék vezetés közben a Teslákban

0
70

A Tesla hétvégén megerősítette egy olyan frissítés bevezetését, amely megakadályozza, hogy elektronikus autóinak felhasználói menet közben játékokat játsszanak. Miután a visszaélések miatt aggódó amerikai hatóságok vizsgálatot folytattak ellene, a vállalat bevezeti az intézkedést. Az NHTSA kontextusba helyezve a dolgot, aggodalmát fejezte ki a Tesla által több mint 580 000 járműben bevezetett Passenger Play miatt.

Ez lehetővé tette, hogy az utasok különböző élményeket “élvezzenek” a gyártó által a műszerfal közepén elhelyezett érintőképernyőn, ami erős figyelemelterelést jelentett a járművezetők számára, akik szintén interakcióba léphettek vele. Most a Tesla biztosította az NHTSA-t, hogy azonnal frissítést fog kiadni, amely letiltja annak használatát, amikor a jármű mozgásban van. Egyelőre nem tudni, hogy a Passenger Play érintett-e bármilyen balesetben.

Elég jól kijönnek a Tesla járművek és a videojátékok egymással. Olyannyira, hogy néhány hónappal ezelőtt a vállalat biztosította, hogy az új modell a PS5-höz hasonló teljesítményű lesz. Ezáltal olyan élményeket élvezhetünk majd, mint a The Witcher 3: Wild Hunt, Cuphead és még hosszan sorolhatnám.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét