Nos hát elérkezett – az AMD is letette a névjegyét a mobil chipsetek világában

0
100

Az asztali számítógépekben debütált 690G sorozat után megjelent az M690, a kifejezetten mobil gépekbe szánt energiatakarékos változat.
A sokak által már nagyon várt lapkakészlet kezdetben kétféle változatban készül: az M690T a komolyabb változat, ez lesz a játékosok jobb barátja, hisz erős videótámogatással bír, szemben az olcsóbb, M690V típusú változattal. Az AMD közleménye szerint az új chipset energiatakarékos képességei és felépítése révén egy Turion 64 X2-es processzorral ellátott noteszgép a korábbi megoldásokhoz hasonlítva akár fél órával tovább működhet akkumulátorról.
A két lapkakészlet a fenti különbségektől eltekintve ugyanazt a Radeon X700-tól származtatható, DirectX 9.0 (Shader Model 2.0) kompatibilis Radeon X1200-as GPU-t integrálja magába. Az ATI Avivo technológiáját is ismerő, maximálisan 2048×1536 pixeles felbontást kínáló grafikus motor négy pixelfutószalaggal rendelkezik, vertex egysége ellenben egyáltalán nincs. Az M690T/V chipset a CPU-val 800 MHz-en (HyperTransport 1.0), míg a south bridge-el 4x-es PCI Express-en keresztül kommunikál. Az I/O-kezelési képességek ennek megfelelően nem újak: egyebek mellett egy IDE-csatorna, négy Serial ATA II port, HDA-kompatibilitás és tíz USB 2.0 port szerepel a listán.
Az AMD új mobil lapkakészletét tartalmazó noteszgépek elsőként vélhetően az Asus, a HP valamint a Fujitsu Siemens kínálatában tűnhetnek fel.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét