nVidia MCP79 – az új chipset Intel procik mellé

0
184

Az nVidia nemsokára piacra dobja az új egychipes megoldását az MCP79-et. Az új chipset kizárólag az Intel processzorokhoz készült.
Az MCP79 mindegyik változata magába foglal majd egy integrált GeForce grafikai vezérlőt, melyek a DirectX 10 támogatás mellett már a Shader Model 4.0-át is tudja. Ezek mellett tartalmazza az nVidia VP3 videoprocesszort is és támogatja a Hybrid Power/Hybrid SLI/Hybrid Performance technológiát – olvashatjuk a jelentésekben.
A hírek szerint az MCP79 magába foglal egy egycsatornás TMDS interfészt a HDMI 1.2 támogatására, támogatja az 1066MHz-es FSB-t, tudja a 800-as DDR2 és az 1333-as DDR3 memóriákat, rendelkezik egy 3 gigabájtos SATA/eSATA interfésszel, megtalálható benne egy, az Intel Turbo Memory-hoz hasonló technológia, mely nVidia DriveCache névre hallgat. Mindezek mellett rendelkezik egy gigabithes Ethernet vezérlővel, HD audioval, TMP 1.2 biztonsági modullal és akár 20 PCIe 2.0 sáv is a rendelkezésre áll.
Az MPC79-et az nVidia az Intel Centrino 2 “Montevina” notebookplatformjának komoly konkurenseként kívánja piacra dobni ez év júniusában.

polip

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét