Nvidia Tegra 5 ízelítő: meg sem kottyan neki a Call of Duty 3

0
235

Bár még csak alig telt el néhány hónap az idei CES és MWC gála óta, máris a jövő évre fókuszálnak a fejlesztők, melynek keretében egy rövid betekintést nyerhetünk, mit is fog tudni a következő generációs Nvidia Soc, a Tegra 5.

Nvidia Tegra 5 ízelítő: meg sem kottyan neki a Call of Duty 3

Alig, hogy orvosolták a Tegra 4 LTE hiányát, és elkészítették az ezt a kapcsolatot támogató variánsát, a Tegra 4i-t, máris itt lenne az utód? Ennek a hírnek a hallatán minden bizonnyal sokan felkapták a fejüket, hiszen még egy eszköz sem kapta meg az idei év csúcs chip-jét a Tegra 4-et, de már a Tegra 5 van fókuszban. Ez azért is meglepetés, mert nemrég mutatták be az előd köré fejlesztett gamer konzolt, a Project Shieldet, amit nem mellesleg elég sok fanatikus játékos vár, de még sajnos nem kapható.

Az utód, a Kepler architektúrára épül, a Logan kódnevet kapja és elképesztő teljesítményre lesz képes. Támogatja a DirectX 11-et, és olyan könnyedén játszható rajta COD3, mint egy több százezer forintos gamer laptopon. Ezekkel az információkkal a minap nem csak dobálózott az Nvidia vezetője Jen-Hsun Huang, hanem egy rövid bemutató erejéig prezentálta is, milyen erős is lesz a következő generációs SoC.

Kepler Mobile demo from VentureBeat on Vimeo.

Reményeink szerint ez csak a kezdet, és egyre több kiszivárogtatott videó fog árulkodni, merre is tart a mobil hardverek piaca, és mennyire lesznek képesek felvenni a versenyt a komolyabb PC-kkel, laptopokkal és konzolokkal.

 
Bazsa

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét