Nvidia Tegra Note: Tegra 4 hajtotta jegyzetfüzet

0
240

Az idei IFA gálán Berlinben mutatkozott be az Nvidia referencia táblája, mely a Tegra Note nevet kapta. Az elnevezés találó, bár a Note-ról sokunknak elsőre a Samsung modelljeire ugranak be, ennek ellenére egyre több gyártó szenved található nevek hiányától, így a stylus-szal ellátott konfigurációk sűrűn kapják ezt a jelzőt. Az Nvidia újdonsága alig 5 napja vált elérhetővé, természetesen először Amerikában és Angliában.

Nvidia Tegra Note: Tegra 4 hajtotta jegyzetfüzet

A mobil lapkáiról (is) híres Nvidia próbálja követni a Google filozófiáját, tehát próbálja az árcédulát a lehető legalacsonyabban tartani, így a Tegra Note 199 dolláros (~180 font) induló árat kapott. Ez tényleg már ingyen van, főleg ha megnézzük mit rejt a borítás:

  • 7 colos HD (1280 x 800 pixel) IPS kijelző
  • Nvidia Tegra 4 SoC (Quad Core, Cortex-A15 magok és 72 magos GeForce GPU)
  • 1GB RAM
  • 16GB háttértár, amit micro SD kártyával bővíthetünk
  • 5MP-es hátlapi és 0,3MP-es előlapi kamera
  • Pure Android 4.2.2 Jelly Bean

Ezeken felül kapunk még egy micro HDMI kimenetet, amelynek segítségével a külső monitorhoz, televízióhoz csatlakoztathatjuk az Nvidia tabunkat. Ez hasznos tud lenni videózásnál vagy éppen játéknál, amiben az Nvidia lapkák kiemelkedően jól teljesítenek. A multimédia miatt gondoskodni kellett a megfelelő hangzásról, amit kettő darab hangszóróval oldottak meg, ezek pedig az előlapon kaptak helyet a HTC One-hoz hasonlóan.

Ezekkel a mutatókkal valóban méltó kihívója lehet a Nexus 7-nek, amellyel szemben vannk paraméterek, amiben erősebb (például a SoC), de vannak olyanok is, amelyekben alulmarad a riválissal szemben (kijelző felbontás, RAM mennyisége). Ehhez mérten, illetve a DirectStylus-szal felszerelt Tegra Note még így látatlanban is erősen ajánlott darab. Az időzítése pedig nem is lehetne jobb, hiszen az ünnepek közeledtével elég nagy szeletet megcsíphet abból a bizonyos tortából, amelynek nagy része a Google-nél, az LG-nél és az Apple-nél köthet ki.

Szándékosan nem írtam sokat a stylus-ról, hiszen ezer szónál is többet ér egy szemléltető videó. Lássuk:

Aki pedig még nem unja, az nézze meg mire képes a Tegra 4, mely szoros csatát vív a Snapdragon 800-al az idei legjobb ARM alapú mobil SoC címért.

 

Mr. X

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét