Nvidia videókártya egy okostelefon processzorban? A MediaTek lehet megcsinálja

0
41

A MediaTek állítólag egyesítette erőit az Nvidiával, hogy mobil GPU-kat fejlesszen ki okostelefonokhoz. A Dimensity 9400 esetében ez akár már 2024-ben is megvalósulhat.

Néhány napja egy névtelen MediaTek SoC négy nagy teljesítményű Cortex-X4 és Cortex-A720 maggal bukkant fel a neten. Egyesek azt feltételezik, hogy ez a Dimensity 9300, míg mások azt állítják, hogy egy laptop processzora. Sajnos nagyon kevés információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy értelmes következtetéseket lehessen levonni. Eközben viszont van néhány izgalmas hír MediaTek mobil AP fronton.

A DigiTimes jelentése szerint a MediaTek „már 2024-ben” tervezi integrálni az Nvidia GPU-kat az okostelefonok SoC-jaiba, ezért ésszerűen feltételezhető, hogy a GPU a Dimensity 9400 mellett fog debütálni (ez csak feltételezés). Az együttműködés elvileg a későbbiekben a laptop/táblagép chipekre is kiterjed majd. Ez nem meglepő, tekintve, hogy a MediaTek azt tervezi, hogy az Nvidia által gyártott mesterséges intelligencia chipeket is beépíti az okostelefonok AP-jába.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét