Oké, hogy a sorozat része… de biztos kell ennyi RTX 4070?

0
1038

A GeForce RTX 4070-es VGA-k a kasszáknál nem teljesítenek úgy, ahogy a zöldek várták, és ennek egyenes következménye az lesz, hogy a kereskedőpartnerek a felvásárolt készletektől árengedmények útján próbálnak majd megválni. Az NVIDIA számára azonban ez nagy gondot jelentene, ugyanis hamarosan új, olcsóbb VGA-kkal készülnek, amelyekhez túlságosan közel kerülne árban a már piacon lévő GeForce RTX 4070.

Egy riport szerint a megoldás rövidebb távon az lesz, hogy a GeForce RTX 4070-ek gyártása még júniusban is limitálva lesz, így pedig a kereskedőpartnerek nem szerezhetnek utánpótlást. Ez arra fogja sarkalni az érintetteket, hogy az árcsökkentést átgondolják, hiszen a gyártás korlátozásával az sem gond, ha a megvásárolt készletek hónapokig megmaradnak, azaz van idő túladni rajtuk a normál áron is.

Bármilyen furcsa, de egy ilyen lépéssel az NVIDIA is nyer. Egyrészt lassan menedzselni tudják a korábbi túltermelést, ezzel a raktárak nem túl optimális állapotát, másrészt a termelés visszafogásával nem fognak kevesebb GPU-t gyártani. Ebből a szempontból szerencsésen alakul az AI gyorsítók iránti kereslet, vagyis van olyan termékskála, amire építhet az NVIDIA.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét