Ön internet fogyasztó? Akkor jövőre súlyos százezreket fizethet, az internetadónak köszönhetően

0
212

Frissítés (2014.10.22 – 01.05 GMT+1): Az első kozmetikai jellegű hozzászólások fényében nem kizárt, hogy a lentebb megjelölt összeg nem emelkedhet a csillagos égig, hanem más adónemeknél bevett gyakorlat szerint felső korlátot bevezetésével módosítják a tervezetet (magánszemély esetében circa 1.000 forint, cégeknél 5.000 forint). Jobban hangzik – csak akkor miért is fizetjük az internet szolgáltatásért a 27 százalékos adót? 

A mai napon, vagyis 2014.10.21-én a honatyák előtt ismertetésre került a jövő évre tervezett adócsomag, mely magába foglalja az úgynevezett internetadót. Miért érdekes az? Leginkább azért, mert kis túlzással, szinte minden magyar háztartást érinteni fog az új sarc – így az “internet fogyasztás” mértékétől függően a rezsicsökkentéssel felmutatható eredmények máris elolvadnak: az adatforgalomnak ugyanis díja van, a tervezet szerint 150 HUF/GB. Igen, ez azt jelenti, hogy 100 GB adat egészen pontosan 15000 forintba fog kerülni.

A tervek szerint nem közvetlenül a végfelhasználóra veti ki a kormány ezt az új adónemet, hanem a szolgáltatóknak kell minden tárgyhónap 20. napjáig nyilatkozniuk arról, hogy mekkora adatforgalmat biztosítottak, majd ezt alapul véve máris csengethetnek az államkasszába, a fentebb ismertetett díjazás alapján. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kedd esti nyilatkozatában hangsúlyozta, bízik benne, hogy a szolgáltatók nem fogják továbbhárítani többletköltségeiket a felhasználókra. Nos, azon “kevesek” akik a magyar valóságban élnek, már nem ennyire bizakodóak és olyan csoportosulásokban hallatják hangjukat, mint a Százezren az internetadó ellen és olyan eseményekre készülnek, mint a Tüntetés az internetezés adóztatása ellen

Forrás

Gabe

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét