Óriási beruházás: Lenovo gyár épül Magyarországon!

0
780

Magyarországon lesz a Lenovo első európai gyára. A napokban jelentették be a hírt, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet.

A Pest megyei Üllőn épül a cég új üzeme, egészpontosan 8,2 milliárd forintból. A beruházás 30 000 négyzetméteres csarnokban fog megindulni, ahol asztali számítógépek, grafikus munkaállomások és adatközponti termékek fognak készülni.

A világon több mint 30 gyártóhellyel rendelkező cég jelenleg 180 piacon szolgálja ki az ügyfeleket. Lenovo gyár megtalálható többek között Németországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is.

Hirdetés

A Gartner listáján, ahol a világ ellátási láncait rangsorolják, a Lenovo 15. helyen áll. Eddig is volt egy gyár hazánkban, ami a Lenovo számára gyártott, azonban ez egy olyan vállalat volt, ami bármit legyárt bárkinek, aki felbéreli. Most azonban ezt a gyárat váltja le a Lenovo saját üzeme.

“Magyarország az Európában elfoglalt központi elhelyezkedésével és ezáltal számos kereskedelmi csomóponthoz való közelségével biztosítja, hogy még gyorsabban teljesítsük ügyfeleink megrendeléseit és még hatékonyabbak legyünk a szállítási módok és szállítási idők tekintetében. Ahogy vállalatunk világszerte folyamatosan növekszik, az új létesítmény kulcsfontosságú szerepet fog játszani abban, hogy miként teljesítjük és szolgáljuk ki európai ügyfeleink igényeit és hogyan mutatjuk be számukra világszínvonalú gyártási képességeinket.” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét