Összefogott a Fujitsu a Microsofttal: Digital Factory, Microsoft Cloud for Manufacturing és a fenntarthatóság

0
1298

A Fujitsu Digital Factory megoldása azzal a céllal jött létre, hogy optimalizálja a vállalati működést, és fokozza a gyártóipari ügyfelek rendelkezésre állását, teljesítményét és minőségét. Ennek érdekében a megoldás összehangol minden műveletet az üzleti értéklánc teljes területén, és hatékonyan kezeli az olyan kihívásokat, mint a szakemberek hiánya és a munkaerő biztosítása a gyártói létesítményekben. Az optimalizáció és hatékonyság növelése érdekében ez a megoldás kihasználja az end-to-end gyártási folyamatok terén szerzett szakértelmet, továbbá magát az alapját a Microsoft Cloud szolgáltatások jelentik, amelyek segítségével egyszerűsíti az adatgyűjtést, elemzést, vizualizációt és műveletkezelést. Mindez valós idejű döntéshozatalt tesz lehetővé, és hozzájárul a termelékenység további növeléséhez a gyártás területén.

A Fujitsu Digital Factory megoldása komplex IT/IoT/OT technológiákat alkalmaz, annak érdekében, hogy elérje a magasabb szintű termelékenységet és fenntarthatóságot. Az AI rendszereket is bevonja a hatékony folyamatok kialakításába, amelyek segítik a kézi dolgozók munkáját, és teljes átláthatóságot nyújtanak a háttérrendszerek működésével kapcsolatban valós időben. Emellett kiemelt figyelmet fordít a gyártás kiberbiztonságára, biztosítva ezzel a gyártási környezet megbízhatóságát és védelmét.

Ezen megoldás révén a gyártó üzemek képesek lesznek adatalapú döntéshozatalra, ami segít megoldani a gyártási helyszínekkel kapcsolatos kihívásokat, például a termelékenység, minőség és költségek terén. Ez a technológia javítja az emberi munka hatékonyságát, szabványosítja a folyamatokat, és lehetővé teszi a rövidebb munkaerő-képzési időt az AI segítségével. Mindezek eredményeként vonzóbb munkakörnyezetet teremt a fiatal generáció számára, és támogatja a szénsemlegesség elérésének célját.

A Microsoft Cloud for Manufacturing partnerség a Microsoft és a Fujitsu közötti együttműködés eredménye, amelynek célja, hogy segítse az ügyfeleket vállalkozásaik átalakításában. Ennek érdekében hatékony és emberközpontú megoldásokat kínálnak a piacon. A két vállalat összehangolja fejlett technológiáit és szakértelmét annak érdekében, hogy olyan ajánlatokat nyújtsanak, amelyek jelentős hatással lesznek a piacra.

“Nagy örömmel bejelentjük, hogy a Fujitsu csatlakozott a Microsoft Cloud for Manufacturing programjához a Digital Factory megoldásunkkal, amely most már elérhető a Microsoft kereskedelmi piacterén. A Microsoft Inspire rendezvényen, (ahol 2023-ban a Fujitsu-t a Microsoft Partner of the Year és a Microsoft Japan Partner of the Year díjjal ismerték el) bemutattuk gyártási megoldásainkat, köztük a Digital Factory-t a Microsoft kereskedelmi piacterén. Ezek a megoldások kulcsfontosságú szerepet játszanak a globális piacon zajló digitális átalakulásban. Nagy izgalommal várjuk a továbbiakat, amikor kihasználhatjuk ezeket a képességeket, és tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Microsofttal, hogy elősegítsük az ügyfeleink fenntarthatósági átalakulását és létrehozzunk egy fenntartható társadalmat a digitális innováció által” – mondta Yoshinami Takahashi, a Fujitsu Limited Global Business Solutions Business Group vezetője.

Dominik Wee, a Microsoft Manufacturing and Mobility vállalati alelnöke kijelentette: „A Microsoft Azure segít a Fujitsunak olyan megoldásokat kínálni, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy inkább a gyáraikra koncentráljanak, és kevesebbet foglalkozzanak a szerverek kezelésével. Az általunk kínált Digital Factory olyan gyártási iparral kapcsolatos kihívásokat kezel, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy teljes mértékben kihasználják az Azure rugalmasságát és vállalati minőségű megbízhatóságát.”

„A jövőben a Fujitsu aktívan ösztönzi a gyártó ügyfelekkel és üzleti partnerekkel való együttműködést, és folytatja az innovatív és megbízható technológiák fejlesztését és alkalmazását. Mint fenntarthatósághal foglalkozó partner, a Fujitsu fenntartható gyártás megoldásai az innováció révén támogatják a fenntartható növekedést, és összehozzák a természet és az emberiség együttélését a gyártás és a beszállítói lánc teljes területén. Együttműködünk az ügyfelekkel a környezeti kihívások kezelésében és az üzletek átalakításában, hogy elérjük a fenntartható gazdasági növekedést, és valóra váltsuk a “Fujitsu Uvance” vízióját, amely innovatív megoldásokkal áll elő az ügyfelek üzleti kihívásaival és társadalmi problémáival kapcsolatban.”

A közeljövőben a Fujitsu reagálva a piaci igényekre elindítja az MS HCI EDGE megoldását, amely lehetővé teszi a már meglévő gyárak számára, hogy digitális gyárrá alakuljanak át. Az HCI EDGE szolgáltatás egyetlen kapcsolódási pontként működik, amely lehetővé teszi a PLC-k, szenzorok és alkalmazásadatok összehangolását, valamint az eltérő PLC adatmodellek harmonizálását az OPC UA szabványon keresztül. Ez az innovatív megoldás képes a helyszíni adatok és információk konverziójára, valamint támogatja a helyi virtuális Linux és Microsoft alkalmazások futtatását és vizualizációját. A Fujitsu már két évvel ezelőtt megcsinálta az első koncepcióbizonyítványt egy ügyféllel, és miután áttért a HCI hardverre, valós gyári környezetben is sikeresen végrehajtott két különböző tesztet.

A Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI egy olyan rendszer, amely a Fujitsu tervezésén alapul, és teljes mértékben jóváhagyott a Microsoft által. Ezt a szolgáltatást vállalati ügyfelek számára kínálják kezelt szolgáltatásként. Az HCI EDGE integrálása a Fujitsu Azure alapú ISO 22400 OEE (Overall Equipment Effectiveness) irányítópultjával lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy javítsák gyáraik működését és összehasonlítsák különböző gyárak teljesítményével. A jövőben a Fujitsu további kutatásokat végez annak érdekében, hogy hatékonyabban használja a ChatGPT technológiát a gyártási területeken, és segítse az HCI EDGE által kezelt adatbevitel hatékonyabb alkalmazását.

Összegzés:

A Fujitsu és a Microsoft közötti partnerség eredményeként a gyártási iparágban egyre inkább hangsúlyos szerepet kap a digitális átalakulás és a fenntarthatóság. A Fujitsu Digital Factory megoldásának célja a vállalatok működésének optimalizálása és a gyártási teljesítmény javítása. Az összehangolt folyamatok és a Microsoft Cloud szolgáltatások révén lehetővé teszi az adatgyűjtést, elemzést és műveletkezelést, így valós idejű döntéshozatal, valamint termelékenység javulás valósulhat meg.

Az AI és IoT technológiák alkalmazásával a Fujitsu rendszere támogatja a gyártási hatékonyság növelését és valós idejű átláthatóságot biztosít, továbbá emellett a kiberbiztonságot is kiemelt figyelemmel kezeli. A Microsoft Cloud for Manufacturing partnerség révén a két vállalat hatékony és emberközpontú megoldásokat kínál a gyártási szektor számára. A Fujitsu Digital Factory megoldása már elérhető a Microsoft kereskedelmi piacterén, és a partnerség eredményeként lehetőség nyílik az infrastruktúra egyszerűsítésére és a fókuszálására.

A fenntartható gyártási megoldások révén az innováció és az erőforrások kímélése a középpontba kerül. Az együttműködés célja a környezeti kihívások kezelése és a fenntartható gazdasági növekedés elősegítése. A jövőben a Fujitsu további technológiai fejlesztéseket tervez, például az MS HCI EDGE bevezetését, amely lehetővé teszi a meglévő gyárak digitális átalakítását. A kutatás és innováció folytatása az iparág fejlődéséhez és a digitális átalakulás elősegítéséhez nélkülözhetetlen.

Ezen együttműködések és fejlesztések összességében kulcsfontosságúak az iparág hatékonyságának és fenntarthatóságának növelésében, hozzájárulva a zöldenergia felhasználásához és a fenntartható gyártáshoz.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét