Pályafutása végére ért a legnagyobb videójátékos rendezvény

0
951

Az E3, vagy teljes nevén Electronic Entertainment Expo volt az egyik, ha nem a legnagyobb videojátékos esemény. A Washington Postnak adott interjúban Stanley Pierre-Louis közölte, kész, vége, ennyi volt, függöny. Az Entertainment Software Association (ESA) vezérigazgatója szerint nehéz búcsút mondani a szeretett rendezvénynek, de ez a helyes döntés, mert az iparágnak másfajta lehetőségei vannak már a rajongók és a partnerek elérésére.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a fejlesztők és a kiadók sokkal direktebb módon igyekeznek elérni a célközönséget. A kiadók már a koronavírus előtt is egyre inkább azt a trendet követték, hogy közvetlenül a fogyasztóknak nyomták a marketinget az olyan felületeken keresztül, mint a Nintendo Direct, a Sony State of Play, vagy az Xbox Games Showcase.

Aztán 2020-ban, miután a járvány miatt az E3 és más játékipari rendezvények, mint a GDC és a Gamescom jegelve lettek, Geoff Keighley bejelentette saját műsorát, a Summer Game Festet. Itt a kiadók és fejlesztők néhány hónapon keresztül mutathatják be játékaikat folyamatosan. Nagyon érdekes volt nézni az E3 eseményeit, de a piac sajnos megváltozott, ezt el kell fogadni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét