Panasonic Toughbook 20

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Manapság ha beviszel egy laptopot a marketingesekhez, az elnevezésben tuti, hogy benne lesz a “book” szó, valamilyen melléknévvel az elején. A Panasonic egy olyan gépet vitt hozzájuk, amit tipikusan pl építkezéseken szoktak használni és direkt ilyen körülményekre tervezték. Több nem kellett, jön a Toughbook 19 utódja, a Toughbook 20.

Ha csak a helyi kávézóban használod a laptopod, akkor azt szeretnéd, hogy gyors, könnyű és esetleg még vékony is legyen a gép. A Panasonic Toughbook azoknak való, akiket pickup reklámokban szoktunk látni. 🙂 A marketing képek alapján ha biztonsági mellényt és sisakot viselsz, akkor a Toughbook a te 2in1 laptop/tableted.

Panasonic Toughbook 20

A név ne tévesszen meg senkit, a Toughbook 20-nak nem 20 colos kijelzője van – mindössze egy 10,1 inches képernyővel érkezik, ami nem véletlen, hiszen leválasztva a billentyűzetről tabletként is használható. A gép több szabványnak is megfelel: MIL-STD-461F, MIL-STD810G és IP65. Ezek gyakorlatilag a víz- és porállóságot hivatottak jelölni, valamint az elektromágneses hullámoktól se jön zavarba. Természetesen a fizikai hatásokat is bírja, pl. a leejtést, rázkódást és az extrém hőmérsékletet is.

Mindezt a magnézium háznak köszönheti és az összes csatlakozón van fedő, az SSD-hez pedig külön hűtő tartozik, hogy alacsony nyomáson- és hőrmérsékleten üzemelhessen. Beépített fogantyút is kapunk, ami egyben kitámasztóként is szolgál.

Panasonic Toughbook 20

Persze az ilyen gépek többről szólnak, mint kizárólag a fizikai behatás elleni védelem: az érintésérzékeny kijelző napfényben is jól látható és az érintést még kesztyűben is jól érzékeli. Annak érdekében, hogy ne merüljön le a gép a semmi közepén, 2 akkumulátort is támogat, amiket a hagyományos módon azonnal ki tudunk cserélni.

A hardveres részéről is beszéljünk egy kicsit: az 1.8kg-os gép (tabletként mindössze 1kg) Intel Core m5-6Y57 vPro processzorral, 8GB memóriával és 128GB-os SSD-vel (bővíthető) érkezik. A gép oldalán találunk USB, HDMI, VGA, SDXC és Ethernet csatlakozókat is. A választható “extrák” közé tartozók a 8MP-es hátsó kamera, a 4G LTE és a dedikált GPS.

A Toughbook 20 alapból Windows 10 operációs rendszerrel érkezik, de a downgrade opciót is megkapjuk Windows 7-re. 2016 február környékén érkezik a gép, 3099 dolláros árcédulával és 3 év limitált garanciával.

Forrás: tomsitpro.com

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?