Partnerséget kötött a Qualcomm és a Meta, hogy közösen fejlesszék az új Quest hardvereket a metaverzumhoz

0
754

A Qualcomm és a Meta az IFA 2022-n jelentették be együttműködésüket. Kooperációjuk tárgya nem más, mint a következő generációs Quest hardverek tökéletesítése, melyeket közösen fejlesztenek és a Snapdragon XR platformra fognak épülni. Az együttműködés célja az, hogy az elkövetkező néhány évben további fejlesztéseket hozzon a kiterjesztett vagy virtuális valóság (AR/VR) terén.

Egyik céget sem kell bemutatnunk, a világ legnagyobbjai közé tartoznak, nevüket szinte mindenki ismeri. Mindkét cég hisz a metaverzum jövőjében, ezért nem volt meglepő, hogy összefognak annak fejlesztéséért.

Valójában az Oculus Quest 2 Meta Quest 2 egy Snapdragon XR2 Platform által hajtott „fejhallgató”. Bejelentették, hogy a jövőben több utód is várható, sőt, idővel bővül majd a paletta. Ezt az együttműködést Mark Zuckerberg szerint az “újszerű, többdimenziós térbeli számítástechnikai, költség- és formai kihívásokra” szabják, amelyek a következő generációs VR vagy AR tapasztalatokhoz szükségesek.

A Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon azt nyilatkozta, hogy ezek a jövőbeli Snapdragon XR platformok házon belüli Meta tuninggal „kategóriájában a legjobb eszközöket és élményeket biztosítják, amelyek átalakítják a munkavégzést, játékunkat, tanulásunkat, alkotásunkat és kapcsolódásunkat egy teljesen megvalósított metaverzumban”.

Szerintetek van jövője a metaverzumnak? Írjátok le kommentben!

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét