Piacon a Dell XPS M1730

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A régóta várt modell végre kapható! Piacon a világ egyik legerősebb, játékokra kifejlesztett notebookja, az XPS M1730. Egyelőre csak egy féle konfigurációban kapható modell ára 3000 dollár a Dell honlapján, de lássuk mit is kapunk ennyiért.
A Dell által csak “Beast” néven beharangozott modell valóban kiérdemli ezt a nevet. A Santa Rosa alapokra épülő gép lelkét az Intel PM965-ös chipsetje jelenti, mely képes a 800MHz-es FSB-re is. Mellé egy Core 2 Duo T7700 (2,4GHz) kerül. A processzor már képes maximálisan kihajtani a két darab nVidia GeFore 8700M videokártyát, melyek SLI módban felelnek a tökéletes megjelenítésért. A valósághű megjelenésért egy 1920×1200 pixeles fényes kijelző felel. De mint tudjuk a Dell mindig a tökéletességre törekszik, ezért nem elégedett meg ennyi grafikus teljesítménnyel! Az XPS M1730 a világon az első olyan notebook, melyben megtalálható az AGEIA PhysX 100M, azaz különálló grafikus gyorsítókártyával is rendelkezik!
Az M1730 2GB 667MHz-es rendszermemóriával érkezik, de a chipset a 4GB-ot is támogatja. A háttértároló alapértelmezésben egy 200GB-os SATA-s merevlemez, melyet egy DVD író egészít ki. A kommunikációról az Ethernet kártya és a Bluetooth mellett egy Intel PRO/Wireless 3945 802.11a/g-modul gondoskodik. Az opcióban kérhető dolgok sora igen hosszú, így mi csak a fontosabbakat emelnénk ki. A gép konfigurálható lesz félvezető alapú háttértárolóval, Blue-Ray-es optikai meghajtóval, különféle drót nélküli opciókkal, valamint további Core 2 Duo és Core 2 Extreme – akár X7900-as – processzorokkal is. Az nVidia GeForce GO 8800M-es grafikus vezérlőt szintén híresztelik.  
A 9 cellás akkumulátorral érkező XPS M1730 súlya 4,8KG-nál kezdődik. A Dell által jelenleg forgalmazott gép 4 színben vásárolható meg: Sapphire Blue, Karmosin Red, Bone White, és Smoke Grey található a palettán.
Viszont nem jó hír, hogy a gép egyelőre csak az Egyesült Államokban rendelhető.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?