Pixelméret rekordot döntött a Samsung új 50 MP-es ISOCELL JN1 érzékelőjével

0
212

Június 10-én adta ki új, ISOCELL JN1 névre hallgató szenzorjának előzetesét a Samsung, amely az iparág legkisebb pixelméretét nyújtja; 0,64 mikron. A cég állítása szerint ez a szenzor képes lesz a középkategóriától egészen a high-end modellekig lefedni az összes kamerafélét, tehát a fő, a széles, az ultraszéles és a teleobjektív érzékelőket is.

A Samsung legújabb csúcskategóriás érzékelője az ISOCELL GN2, amely felbontása 50 MP; ezen családba tartozik a JN1 is. A cég tevei szerint más okostelefon-gyártóknak adja el ezen érzékelőket, hogy következő generációs prémium és középkategóriás telefonjaikba szereljék.

A JN1 „az ipar legkisebb pixelméretét” – 0,64 mikron – kínálja, ami javíthat a képek részletességén. Az ISOCELL JN1 továbbfejlesztett Double Super Phase-Detect technológiát is kínál, ami fokozza az autófókusz képességeit.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a nagyon divatosan és jól csengő 8K nem elérhető ezzel a szenzorral, maximuma a 4K 60 FPS, FHD-ban pedig 240 FPS. Ez problémának még csak véletlenül sem nevezhető, maximum a marketingesek számára, mert a 8K tényleg jól cseng (de gyakorlati haszna nem sok van).

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét