Pletykák szerint a Nintendo Switch 2 NVIDIA DLSS-t fog használni

0
817

Egy új jelentés szerint a Nintendo Switch 2 felülmúlja a Steam Deck teljesítményét, dokkolt módban pedig akár az Xbox Series S teljesítményének közelébe is kerülhet. Állítólag a Nintendo az NVIDIA szoftveres trükkjeihez fog folyamodni, hogy a következő konzolját közelebb hozza az Xbox Series X és a PlayStation 5 teljesítményéhez.

Az elmúlt hónapokban számos részlet látott napvilágot a Nintendo Switch utódjáról. Az úgynevezett Nintendo Switch 2 állítólag 8 hüvelykes IPS-kijelzőt kap és visszafelé kompatibilis az összes jelenlegi Switch játékkal. Továbbá az a hír is járja, hogy a következő generációs játékra szánt kéziszámítógép az NVIDIA Tegra T239-et fogja használni, ami a Samsung 8 nm-es technológiáján alapul és az NVIDIA Ampere architektúráját kapja meg.

Moore’s Law is Dead (MLID) szerint a következő Switch jobb teljesítményt nyújt a Steam Decknél kézi üzemmódban, köszönhetően az erősebb GPU-nak. Állítólag a teljesítmény az Xbox Series S szintjére skálázódik, ha a gépezet dokkolva van. Erre a teljesítményre elvileg az NVIDIA DLSS-e fogja képessé tenni.

Mindenesetre le kell szögezni, hogy ezek még elég korai hírek ahhoz, hogy pletykaként kezeljük őket és ne szivárgásként. Kíváncsian várjuk a végeredményt.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét