Próbálják lehúzni az Apple VR-t, de nem megy annyira

0
37

Várható volt, de az árat sokalló internetezők kegyetlenül kigúnyolták a várhatóan jövőre befutó Vision Pro-t, ám a jelek szerint az Apple befektetőit meggyőzte a tartalomfogyasztásra fókuszáló megközelítés. A Companies Market Cap pillanatnyi adatai alapján a papírok értéke 191,50 dolláron áll, a cég piaci kapitalizációja pedig ezzel átlépte a 3 milliárd dolláros álomhatárt. Az Apple-nek ez először 2022 elején sikerült, ám a kínai COVID-lezárások okozta gyártási nehézségek miatt, mint tudjuk ez visszaesett.

Ahogy korábban, továbbra is Tim Cook vállalata a világ legértékesebb tőzsdei cége, a 2,519 billió dollárra becsült Microsoft és a 2,079 billió dolláron álló Saudi Aramco előtt. A részvények szárnyalása azt jelzi, hogy bizony a piacnak tetszik az új irány.

Az AppleInsider beszámolója alapján a Wedbush pedig még fényesebb jövőt jósol az Apple-nek, az elemzőcég ugyanis úgy véli, hogy a 2024-es pénzügyi évben a 3,5 milliárd dolláros határt is elérheti a cég piaci kapitalizációja. Ebben jelentős szerepe lesz a szolgáltatásokból származó bevételek megugrásának. Az elemzőcég szerint ebbe végső soron az AR/VR-tartalmak forgalma is jócskán be fog segíteni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét