Probléma adódott két Gigabyte Z690-es alaplappal

0
639

A Gigabyte bejelentette, hogy visszahívja a Z690I Aorus Ultra nevű alaplapjainak DDR4-es és DDR5-ös változatait. A vállalat leírása szerint a termékek egyszerűen instabilak, ha a felhasználók bizonyos PCI Express 4.0-s VGA-kkal használják. Érdekes módon a PCI Express 3.0-s szabványra való korlátozás megoldja a problémát, de ez nyilván nem lehet általános megoldás, hiszen magát a rendszert PCI Express 5.0-hoz tervezték.

Z690I Aorus Ultra DDR4 vagy DDR5 alaplappal rendelkező felhasználóknak a hivatalos oldalon található űrlapot kell kitölteniük. Ezen belül a személyes adataik magadása mellett igazolni kell a vásárlás tényét, illetve az alaplap sorozatszámát is meg kell adni. A visszahívás november 30-ig tart, eddig mindenképpen be kell adni a pénzvisszafizetési, illetve a csereigényt a Gigabyte-nak.

A Gigabyte csereigény esetén DDR4-es vagy DDR5-ös Z690I Aorus Ultra Plus verziót küld vissza az eredeti modell helyett. Ez a fejlesztés a problémás modell szinte kiköpött mása, csak éppen már stabilan teszi a dolgát PCI Express 4.0-s VGA-kkal is. A vállalat nem zárkózik el teljesen egyéb alaplapra való cserétől sem, ez viszont csak egyéni megbeszélés kérdése lehet.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét