Profi szalonzenekar: Taylorband.hu

Profi szalonzenekar: Taylorband

Ha a szalonzene szóbakerül egy társaságban, akkor általában mindenkinek a western filmekből ismert, zongora előtt ülő figura jut az eszébe, aki a kosztümös hölgyek táncával együtt szórakoztatja a betévedő szomjas vendégeket. A szalonzene mint fogalom a 19. században született meg, és Franciaországból kiindulva terjedt el szinte az egész világon. Mivel manapság nincsenek szalonok, ez a műfaj a modern zenét követve átalakult, az eredetileg nemesi és polgári szalonok vagy társalgóházak helyszínéről pedig átköltözött elegáns rendezvényekre, vacsorákra, fogadásokra, vagy éppen rendhagyó estélyekre.

Profi szalonzenekar: Taylorband.hu

A mai értelemben vett szalonzene valahol a komolyzene és a hagyományos értelemben vett tánczenei műfaj határán található meg. A pompa és csillogás, valamint az elegancia éppen olyan alapfeltétele, mint a magas szintű hangszertudás vagy éppen hangtechnika. Repertoárunkban főként a régi korok hangulatát idéző zeneszámok és a mai könnyűzenei slágerek színvonalas feldolgozásai találhatóak meg, melyek vidám és igényes előadásmóddal párosulnak.

Legyen szó nagyszabású vacsoráról vagy éppen egy elegáns estélyről, a Taylorband hitvallása változatlan; értéket átadni és minőséget képviselni.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?